foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlases treniņiem tuvākajās dienās pievienosies Ābols un Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Latvijas hokeja izlases rindās piedalījies astoņos pasaules čempionātos.
Hokejs
2021. gada 6. maijs, 13:52

Latvijas hokeja izlases treniņiem tuvākajās dienās pievienosies Ābols un Ķēniņš

Jauns.lv / LETA

Nedēļas beigās Latvijas hokeja izlasei pievienosies Ronalds Ķēniņš, bet pirmdien - Rodrigo Ābols, ceturtdien informē ziņu portāls "TVnet".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

30 gadus vecais Ķēniņš valstsvienības treniņos iesaistīsies šīs nedēļas beigās, ar pilnu jaudu sākot strādāt no nākamās nedēļas, vēsta "TVnet".

Ķēniņš Šveices augstākās līgas (NL) kluba "Lausanne" sastāvā izslēgšanas spēlēs nepārvarēja pirmo kārtu. Sezonas laikā viņa kontā pamatturnīrā 51 spēlē deviņi vārti un 26 rezultatīvas piespēles, kļūstot par trešo rezultatīvāko spēlētāju vienībā. Izslēgšanas turnīrā uzbrucējs sešos mačos guva vienus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja.

Otrs uzbrucējs Ābols izlasei pievienosies pirmdien. 25 gadus vecais uzbrucējs valstsvienībā ieradīsies pēc Zviedrijas hokeja čempionātā (SHL) kopā ar "Orebro" komandu sasniegta pusfināla.

SHL pamatturnīra 47 spēlēs Ābols guva 20 vārtus un 15 reizes rezultatīvi piespēlēja, kļūstot par komandas labāko vārtu guvēju un trešo rezultatīvāko hokejistu. Izslēgšanas turnīrā Ābolam deviņās spēlēs trīs vārti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Ķēniņš Latvijas izlasi pārstāvējis astoņos pasaules čempionātos, bet Ābols - četros.

Jau ziņots, ka kopš šonedēļas izlases nodarbības vada Gagarina kausa ieguvējs Omskas "Avangard" rindās Bobs Hārtlijs.

2021. gada pasaules čempionāts Latvijas galvaspilsētā Rīgā notiks no 21. maija līdz 6. jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

14. un 15. maijā Latvijas izlase mājās pret Šveici aizvadīs savas pēdējās divas pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase 9. un 14.aprīlī uzvarēja Latvijas U-18 izlasi (6:1, 5:1), palīdzot tai gatavoties pasaules U-18 čempionātam ASV, bet nākamajās divās izbraukumā pagarinājumā ar 2:1 apspēlēja Slovākiju un ar 0:1 zaudēja tai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006. gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās