foto: LETA
"Valmiera" aizraujošā spēlē uzvar "Riga" un iegūst lielāku pārsvaru pār sekotājiem
Futbols
2021. gada 30. aprīlis, 21:23

"Valmiera" aizraujošā spēlē uzvar "Riga" un iegūst lielāku pārsvaru pār sekotājiem

Jauns.lv / LETA

"Valmieras" futbola klubs piektdien "Optibet" futbola virslīgas devītās kārtas spēlē uzvarēja čempionvienību "Riga" un tuvākos sekotājus tagad turnīra tabulā apsteidz par trim punktiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Valmiera" mājās ar 2:1 (1:1) uzvarēja pagājušo trīs sezonu čempioni "Riga".

Mājinieku rindās vārtus guva Kamilo Mena un Raimonds Krollis, bet "Riga" komandā izcēlās Stafans Miloševičs.

Jau piektajā minūtē "Valmiera" nopelnīja pirmo standartsituāciju pie "Riga" vārtiem, bet soda laukumā centrēto bumbu tvēra Roberts Ozols. Pirmie vārti spēlē tika gūti 14.minūtē. Soms Mikaels Soisalo no laukuma malas bumbu soda laukumā piespēlēja Miloševičam, kurš ar vienu pieskārienu bumbu novirzīja vārtos.

Minūti vēlāk reabilitēties centās Mena, kuru pie soda laukuma apturēja Antonijs Černomordijs. 16.minūtē jeb minūti vēlāk Mena ar bumbu vēlreiz ielauzās soda laukumā, bet sitiens no tuvas distances nebija precīzs. Mača 25.minūtē pēc pretinieka izklupiena kājās cieta "Riga" spēlētājs Gabriels Ramoss, bet futbolists vēlāk varēja turpināt maču. Aptuveni minūti vēlāk soda laukumā pie kreisā vārtu staba līdz bumbai ar galvu neaizsniedzās Krollis.

Valmieriešu aktivitāte uzbrukumā atmaksājās 32.minūtē. Džoiskims Dava ar tālu piespēli pie soda laukuma bumbu nogādāja Menam, kurš no tuvas distances bumbu raidīja garām Ozola labajam plecam. Trīs minūtes vēlāk Mena vēlreiz tika pie labas sitiena pozīcijas, bet Černomordijas bloķēja sitienu. Sešas minūtes līdz pirmā puslaika beigām mājinieki pie "Riga" soda laukuma lieliski saspēlējās, bet epizode noslēdzās ar pagalam neprecīzu sitienu.

Aktīvs sniegums abu komandu izpildījumā bija vērojams arī otrā puslaika sākumā, bet bumba lielākoties atradās laukuma centrā, futbolistiem bieži iesaistoties divcīņās. "Valmierai" 57.minūtē bija izcila iespēja izvirzīties vadībā, ko soda laukumā nopelnīja Raimonds Krollis. "Valmieras" kapteinis nedaudz cieta sadursmē ar aizsargu, tāpēc "pendeli" izpildīt uzticēja Alvim Jaunzemam, kura sitienu vārtu kreisajā pusē atvairīja Ozols.

Spēles 69.minūtē Mena laukuma centrā atrāvās no sedzēja, soda laukuma sākumā apspēlēja vēl divus "Riga" spēlētājus, taču sitienu no lieliskas pozīcijas neizdarīja. Mājinieki par savu centību tika atalgoti 76.minūtē - Daisuke Jokota bumbu uz priekšu piespēlēja Džibrilam Gejam, kurš soda laukumā apspēlēja aizsargu, ieturēja nelielu pauzi un bumbu pa sitienam nolika Krollim, gados jaunajam uzbrucējam panākot 2:1.

Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām standartsituāciju uz aptuveni 18 metru atzīmes iepretim "Riga" vārtiem nopelnīja Ēriks Punculs. Mājiniekiem mača izskaņā neizdevās panākt 3:1, bet kompensācijas laika trīs minūtes aizritēja bez vērā ņemamiem notikumiem.

Abas komandas pirms piektdienas spēles turnīra tabulā šķīra tikai viens punkts, jo sešās spēlēs iekrātā bilance bija ļoti līdzīga. Valmierieši punktus zaudējuši pēdējā cīņā ar "Metta", kad nospēlēja neizšķirti 1:1, un iepriekš arī pret "Daugavpili" (2:2). Starp abiem neizšķirtiem izdevies uzvarēt "Liepāju" (2:1), "Ventspili" (1:0) un Jūrmalas "Spartaku" (2:0).

Tikmēr "Riga" pagājušajā nedēļā Rīgas derbijā ar 0:3 piekāpās vicečempionei RFS. Iepriekšējā cīņā ar 4:0 sagrauta "Daugavpils", bet neizšķirti 1:1 spēlēts pret "Metta".

Abi klubi pagājušajā sezonā savā starpā tikās trīsreiz, visās spēlēs uzvaru izcīnot "Riga". Divi dueļi noslēdzās ar rezultātu 1:0, bet vēl viens ar 2:0.

"Riga" vienībai šajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt Marko Durišičs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau otro sezonu pēc kārtas viens no labākajiem līgas vārtu guvējiem ir Raimonds Krollis, kura rēķinā pieci vārti. Tikpat precīzus raidījumus izpildījis arī Stafans Miloševičs, kā arī "Metta" uzbrukuma līderis Junusa Muritala. Valmierietis Ibrahims Sovs šosezon sešos mačos guvis trīs vārtus un ir virslīgas piektais labākais vārtu guvējs.

Sestdien virslīgas čempionātā savā starpā tiksies "Daugavpils" - "Liepāja" un "Ventspils" - "Metta", bet "Spartaks" šo kārtu izlaiž.

Jau ziņots, ka piektdien RFS mājās ar 4:2 uzvarēja Daugavpils "Noah Jurmala". Viesu komandas pirmos divus vārtus virslīgas čempionātā guva Čikezijs Nvaorisa.

Turnīra vadībā ar 17 punktiem septiņās spēleš ir "Valmiera", bet RFS iekrājusi par trim punktiem mazāj. 13 punkti sešās spēlēs ir "Riga", piecās cīņās desmit punktus sakrājusi "Daugavpils", bet sešus - "Liepāja". "Spartaks" tikpat sakrājis sešās spēlēs. "Metta" izcīnījusi trīs punktus sešos dueļos, bet "Ventspils" - vienu punktu piecās spēlēs, kamēr zaudējumi abās spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.