foto: Juris Rozenbergs
Hokeja pasaules čempionāts tiek plānots bez skatītājiem
Hokeja pasaules čempionāta sagatavošanas darbi Olimpiskajā sporta centrā mēnesi pirms sacensību sākuma.
Hokejs
2021. gada 28. aprīlis, 16:42

Hokeja pasaules čempionāts tiek plānots bez skatītājiem

Jauns.lv / LETA

Pasaules hokeja čempionāta rīcības komitejā visas iesaistītās puses ir vienisprātis, ka čempionāts pamatidejā tiek plānots bez skatītājiem, trešdien žurnālistiem pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieka, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norādīja, ka kārtējā rīcības komitejas sēdē iesaistītās puses diskutēja par skatītāju iespējām pasaules hokeja čempionāta laikā, taču arī šoreiz diskusijas noslēdzās bez jebkāda lēmuma.

Severs atgādināja, ka esošais valsts regulējums Covid-19 izplatības mazināšanai neparedz, ka šajā pasākumā skatītāji varētu piedalīties. Tāpēc arī kā pamata ideju rīcības komiteja vienprātīgi uzskata, ka čempionāts tiek plānots bez skatītājiem. Gala lēmumu pieņems Ministru kabinets pēc 10.maija.

Olimpiskajā sporta centrā būvē laukumu pasaules čempionātam hokejā

Gada sākumā kļuva skaidrs, ka šogad Latvija vienatnē rīkos pasaules čempionātu hokejā. Marta sākumā valdība tam piešķīra 3,7 miljoni eiro, ...

gallery icon
61

Iepriekšējā sēdē pasaules hokeja čempionāta rīcības komiteja izskatīja provizoriskus variantus par skatītāju ielaišanu uz pasaules hokeja čempionāta spēlēm Rīgā, bet nekādus lēmumus vēl nepieņēma.

Rīcības komitejā izskatīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izstrādātos scenārijus par skatītāju ielaišanu uz spēlēm klātienē. Nekādu lēmumu par piedāvātajiem variantiem komitejā nebija, jo esošais Ministru kabineta regulējums neparedz skatītāju ielaišanu sporta spēlēs. Severs atgādināja, ka skatītāji klātienē būs iespējami tikai tad, ja to pieļaus Covid-19 epidemioloģiskā situācija valstī un Ministru kabineta lēmums.

LHF piedāvāja, ka skatītājiem iekštelpās tiktu nodrošināta Covid-19 testēšana. Testēšanai izmantotu siekalu eksprestestus. Piedāvātais koncepts paredzēja izveidot atsevišķas ieejas arēnas zonās, marķētus krēslus, skatītājiem būtu jālieto sejas maskas un jāievēro divu metru distance. Šādi "Arēnā Rīga" bija iecerēts ielaist 2660 skatītājus, bet Olimpiskajā centrā - 1058 skatītājus.

Vienlaikus LHF domā, kā skatītāji hokeja spēlēm varētu just līdzi svaigā gaisā, bet arī šajā jautājumā nekādi lēmumi netika pieņemti, jo esošais regulējums neparedz pulcēšanās iespējas. LHF piedāvāja, ka skatītāji varētu hokeja spēles skatīties svaigā gaisā, distancējoties un ierobežotā teritorijā ar biļetēm. Kā viens no variantiem tika piedāvāts Daugavas stadions, kur svaigā gaisā ir nodrošinātas sēdvietas un ir pieejams liels ekrāns spēļu norises vērošanai.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdien no rīta TV3 paziņoja, ka pašlaik neredz iespējas pasaules hokeja čempionātu Rīgā sarīkot ar skatītāju klātbūtni.

Kariņš atgādināja, ka diemžēl pašlaik Covid-19 epidemioloģiskā situācija Latvijā pasliktinās. Labāk cilvēkiem to pateikt skaidri jau tagad, nevis uzturēt kaut kādas veltīgas cerības, piebilda politiķis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās