foto: Paula Čurkste/LETA
Latviešu vārtsargam pirmo NHL spēli pabojā muļķīga kļūda
Viens no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem hokeja vārtsargiem Artūrs Šilovs.
Hokejs
2021. gada 27. aprīlis, 16:20

Latviešu vārtsargam pirmo NHL spēli pabojā muļķīga kļūda

Jauns.lv

Naktī uz otrdienu pirmo reizi karjerā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačam Vankūveras “Canucks” rindās tika pieteikts 20 gadus vecais latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs.

Artūrs Šilovs pie izsaukuma uz NHL tika Covid-19 saslimšanas uzliesmojuma dēļ, kāpēc “Canucks” tika pat pārceltas vairākas spēles. Artūrs ilgāku laiku jau trenējas kopā ar komandu, bet tagad pēc pamatvārtsargs Tečera Demko savainojuma pirmo reizi nonāca arī komandas pieteikumā NHL mačam. Vārtos gan stājās pieredzējušais Breidens Holtbijs.

Neraugoties uz priecīgo vēsti, ka vēl viens latviešu hokejists jau iekļuvis NHL komandas sastāvā, “Canucks” pārstāvji nedaudz pabojāja šo jaunajam hokejistam neaizmirstamo mirkli.

Noprotams, ka Demko savainojums bijis kaut kas pēkšņs un pavisam negaidīts, tāpēc steigā nācās apdrukāt Artūram Šilovam domāto kreklu. Tomēr tas izrādījās pārāk sarežģīts uzdevums, jo talantīgā vārtsarga muguru rotāja uzraksts “Silvos”.

Tāpat šī kļūda parādījas ne vien hokejista ekipējumā, bet arī sociālo tīklu ierakstos, par vienības sastāvu gaidāmajai spēlei.

Cerēsim, ka misēklis ir apzināts un jau sen novērsts, bet Artūrs jau tuvākajā laikā tiks ne vien pie vietas uz rezervistu soliņa, bet arī spēles laika laukumā.

Interesanti, ka šosezon Šilovs paguvis uzspēlēt gan Latvijas hokeja virslīgā “Mogo” un hokeja skolas “Rīga” rindās, gan Latvijas izlasei palīdzēja triumfēt “Deutschland Cup”, bet Ziemeļamerikā aizvadījis tikai vienu oficiālu spēli Amerikas hokeja līgas komandā Manitobas “Moose” rindās, pēc kuras jau tika pie iespējas trenēties kopā ar NHL komandu. Kas zina, varbūt jau tuvākajā laikā gaidāma arī viņa debija NHL.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Vankūveras “Canucks” ar vārtsargu Artūru Šilovu rezervē viesos ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) piekāpās Otavas “Senators”.

Vienīgos “Canucks” vārtus guva Olli Juolevi, bet pretiniekiem divas rezultatīvas piespēles Breidijam Tkačukam, kamēr pa precīzam metienam Džošam Norisam un Dreikam Batersonam.

“Canucks” ar 41 punktu 42 spēlēs Ziemeļu divīzijā ieņem sesto vietu septiņu klubu konkurencē. Vankīveras klubam tagad gaidāms ļoti smags un intensīvs spēļu režīms, jo komanda pagaidām ir nospēlējusi aptuveni sešas spēles mazāk nekā vairums konkurentu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.