Hokejs
2021. gada 25. aprīlis, 08:18

Balceram noraidījums un rezultatīva piespēle; "Sharks" piedzīvo astoto zaudējumu pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā vienība Sanhosē "Sharks" piedzīvoja zaudējumu.

"Sharks" mājās ar 3:6 (0:3, 0:1, 3:2) zaudēja Minesotas "Wild", kurai uzvara ļāvusi nodrošināt dalību izslēgšanas spēlēs.

Balcers rezultatīvu piespēli nopelnīja trešā perioda otrajā minūtē. Liepājnieks laukuma centrā piespēlēja Tīmo Meieram, kurš ripu tālāk nogādāja pie Logana Kutirjē, viņam īsi pēc tam izceļoties ar atkārtotu metienu no tuvas distances. Kutirē tobrīd panāca 1:4.

foto: USA TODAY Sports/Scanpix
"Sharks" spēlētāji atzīmē vārtu guvumu.

Latvijas hokejists šajā spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes, no kurām 32 sekundes nospēlētas mazākumā. Viņš pielietoja četrus spēka paņēmienus, vienreiz atbruņoja pretinieku no ripas, nopelnīja divas soda minūtes, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Balcers šosezon 32 spēlēs guvis sešus vārtus un deviņreiz rezultatīvi piespēlējis. Tāpat viņam nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Jau piekto spēli pēc kārtas "Wild" komandā ar vārtu guvumu izcēlās debitants Kirils Kaprizovs, bet Džereds Spurdžeons, Niks Bonino un Kevins Fiala iekrāja 1+1. "Sharks" rindās vārtus bez Kutirē guva arī Evanders Keins un Joakims Blišfelds.

Pirmdien "Sharks" tiksies ar Arizonas "Coyotes".

"Sharks" ar 41 punktu 47 spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu, bet pirmo trīs pozīciju ieguvējas Vegasas "Golden Knights", Kolorādo "Avalanche" un "Wild" jau nodrošinājušas sev vietu "play-off".

Latvijas hokejists Teodors Bļugers sestdien NHL spēlē palīdzēja Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru savā laukumā, kas bija trešais panākums pār pretiniekiem četru dienu laikā.

"Penguins" mājās ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils" jau trešo reizi četrās dienās.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja tieši 17 minūtes, no kurām minūti un 42 sekundes nospēlētas mazākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja 75% iemetienu un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -1.

Bļugers šosezon 35 spēlēs guvis septiņus vārtus un 14 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Nākamo spēli Pitsburgas hokejisti aizvadīs jau svētdien, kad savā laukumā uzņems Bostonas "Bruins"

Ar 65 punktiem 48 mačos "Penguins" izvirzījies pirmajā vietā Austrumu divīzijā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.