foto: Liiga.fi
Rīgas "Dinamo" pievienojas šīs sezonas Somijas čempionāta labākais vārtu guvējs
Sebastians Venstrems.
Hokejs
2021. gada 23. aprīlis, 13:30

Rīgas "Dinamo" pievienojas šīs sezonas Somijas čempionāta labākais vārtu guvējs

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" panākusi vienošanos ar 2020./2021. gada sezonas Somijas čempionāta labāko vārtu guvēju zviedru Sebastianu Venstremu, piektdien ziņo Rīgas klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekšējo sezonu Venstrems aizvadīja Rīgas sadraudzības pilsētas Pori "Assat" komandas sastāvā, kur pamatturnīrā 58 spēlēs guva 33 vārtus un 13 reizes rezultatīvi piespēlēja, saņemot Ārnes Honkavāras balvu kā visvairāk vārtus guvušais spēlētājs.

Hokejistu 2010. gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta otrajā kārtā ar kopējo 44. numuru NHL izvēlējās Sentlūisas "Blues".

Karjeras laikā viņš deviņas sezonas aizvadījis četros dažādos klubos ("Brynas", Engelholmas "Rogle", Jenšēpingas HV71 un "Leksands") Zviedrijas spēcīgākajā līgā SHL, pamatturnīrā 308 spēlēs sakrājot 104 (58+46) rezultativitātes punktus. 35 "play-off" spēlēs viņam desmit (4+6) punkti. "Brynas" rindās viņš 2012.gadā kļuva par Zviedrijas čempionu.

Trīs sezonas Venstrems aizvadīja Ziemeļamerikā. Spēlējot Amerikas hokeja līgas (AHL) klubos - Peorijas "Riverman" un Čikāgas "Wolves", pamatturnīrā viņš 89 spēlēs guva deviņus vārtus un 16 reizes rezultatīvi piespēlēja, bet "play-off" turnīrā viņam sešos mačos vieni gūti vārti un divas piespēles.

Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) Venstremam 18 spēlēs astoņi vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Ceturtdien jau ziņots, ka apmaiņā pret naudas kompensāciju no Čerepovecas "Severstaļ" Rīgas vienība savā rīcībā ieguva čehu vārtsargu Mateju Mahovski.

Pirms tam vēstīts, ka "Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Tāpat klubs pagarināja līgumus ar aizsargiem - Kristapu Zīli un Kristapu Sotnieku -, kā arī uzbrucējiem - Nikolaju Jeļisejevu un Danielu Bērziņu.

Vēl iepriekš "Dinamo" pagarināja līgumu ar uzbrucēju Lauri Dārziņu, bet vienības vārtos nākamsezon būs redzams zviedru vārtsargs Johans Matsons.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās