foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Kanādas izlasi uz Rīgu vedīs hokeja leģenda
Kanādas izlases jaunajam ģenerālmenedžerim Roberto Luongo priekšā ir grūts uzdevums, jo šajā pavasarī daudzi spēlētāji nevēlēsies doties uz pasaules čempionātu Eiropā.
Hokejs
2021. gada 22. aprīlis, 11:42

Kanādas izlasi uz Rīgu vedīs hokeja leģenda

Māris Siliņš

Jauns.lv

Par Kanādas hokeja izlases ģenerālmenedžeri pasaules čempionātam Rīgā apstiprināts divkārtējais pasaules un olimpiskais čempions, viens no leģendārākajiem kanādiešu vārtsargiem Roberto Luongo.

Kanādās hokeja federācija pavēstījusi, ka Luongo šajā pavasarī būs atbildīgs par visām izlases hokeja operācijām, tostarp galvenā trenera un spēlētāju izvēli. Par viņa palīgiem iecelti Šeins Douns un Skots Salmonds. Luoungo tāpat apstiprināts par ģenerālmenedžera asistentu vārtsargu jautājumos Kanādas izlasei, kura piedalīsies Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Luongo ilgus gadus pārstāvējis Kanādas izlasi dažādos turnīros, divas reizes kļuvis par pasaules čempionu (2003., 2004.) un divas reizes viņam kaklā kārta olimpisko spēļu zelta medaļa (2010, 2014.). Tiesa, Soču olimpiādes trilleri starp Latvijas un Kanādas izlasēm (1:2) viņš noraudzījās no rezervistu soliņa. Luongo ir viens no trim vārtsargiem, kurš NHL aizvadījis vairāk nekā tūkstoti spēļu – viņš karjeru beidza ar 1044 spēlēm.

Pagaidām nav zināms, kādus spēlētājus Luongo uzrinās un kādi piekritīs pārstāvēt Kanādas izlasi pasaules čempionātā.

TSN apskatnieks Darens Dregers norādījis, ka pašreizējās pandēmijas apstākļos Luongo būs grūti pierunāt labākos pieejamos spēlētājus dalībai turnīrā, kurš notiks Eiropā "burbulī", kur nebūs iespējams ņemt līdzi hokejistu ģimenes. Dregers paredz, ka Kanādas izlasi nāksies komplektēt no jaunajiem spēlētājiem. Kā potenciālos Kanādas izlases kandidātus Dregers sauc tādus hokejistus, kā vārtsargi Kārters Hārts (“Flyers”, 22 gadi) un Makenzijs Blekvuds (“Devils”, 24), aizsargus Tomasu Šabo (“Senators”,24), Taju Smitu ( “Devils”, 21), uzbrucējus Bo Horvātu (“Canucks”, 26), Dilonu Dubē (“Flames”, 22), Endrjū Mandžapanu (“Flames”, 25), Gabrielu Vilardi (“Kings”, 21), Dilanu Kozensu (“Sabres”, 20).

Latvijas un Kanādas izlases 21. maijā tiksies pasaules čempionāta atklāšanas spēlē.