foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Flerī paliek nepārspēts un uzvarām bagātāko vārtsargu sarakstā paceļas uz 4. vietu
Vegasas "Golden Knights" pieredzējušais vārtsargs Marks Andrē Flerī.
Hokejs
2021. gada 12. aprīlis, 11:52

Flerī paliek nepārspēts un uzvarām bagātāko vārtsargu sarakstā paceļas uz 4. vietu

Jauns.lv / LETA

Vegasas "Golden Knights" vārtsargs Marks Andrē Flerī svētdien palika nepārspēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kaldinādams savas komandas uzvaru.

Flerī paliek nepārspēts un uzvarām bagātāko vārtsargu sarakstā panāk Belfūru

"Golden Knights" mājās ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzveica Arizonas "Coyotes".

Flerī neitralizēja visus 14 pretinieku metienus un svinēja 484. uzvaru karjerā, kas ir tikpat, cik ceturtajā pozīcijā esošajam Edam Belfūram. Par piecām uzvarām vairāk ir Roberto Luongo, 551 panākumu savulaik svinēja Patriks Ruā, bet pārliecinošs rekordists šajā sarakstā ar 691 uzvaru ir Martēns Brodērs.

Tāpat Flerī "sausajās" spēlēs panāca 15.pozīcijā esošo Ruā - abi karjeras laikā bijuši nepārspēti 66 cīņās.

Vienīgie vārti šajā spēlē tika gūti trešā perioda vidū, kad laukuma saimniekiem izcēlās Tomāšs Noseks.

Citā svētdienas spēlē Vašingtonas "Capitals" viesos ar rezultātu 8:1 (3:0, 3:0, 2:1) sagrāva Bostonas "Bruins".

Pa diviem vārtiem ASV galvaspilsētas komandai guva Tīdžejs Ošī, Konors Šīrijs un Lars Ellers, kamēr vārtsargs Vīteks Vanēčeks atvairīja 34 ripas. Pirmo reizi Bostonas līdzjutēju priekšā kā "Capitals" hokejists spēlēja "Bruins" ilggadējais kapteinis Zdeno Hāra.

Gana drošu uzvaru viesos svinēja arī Kolorādo "Avalanche", kas ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzveica Anaheimas "Ducks".

Devīto spēli pēc kārtas pie rezultativitātes punktiem tika Neitans Makinons, kurš guva vārtus un asistēja vienā vārtu guvumā. Gabrielam Landeskogam bija vārti un divas piespēles, zviedram sasniedzot 500 punktu robežu.

Citā spēlē Ņujorkas "Islanders" mājās ar 3:2 (2:0, 0:2, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzveica Ņujorkas "Rangers".

Uzvaras vārtus pēc papildlaikā nospēlētām 73 sekundēm guva Raiens Paloks. Divreiz rezultatīvi piespēlēja Metjū Barzals.

Tikmēr Nešvilas "Predators" mājās ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā bija pārāka pār Dalasas "Stars". Uzvaras "bullīti" realizēja Raiens Johansens.

Savukārt Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos ar 5:3 (0:2, 2:0, 3:1) pārspēja Filadelfijas "Flyers", izcīnot desmito uzvaru sezonā. "Sabres" pamatus uzvarai ielika trešajā periodā, kad 25 sekunžu laikā divus vārtus guva Rasmuss Asplunds un Džefs Skiners.

Girgensons traumas dēļ šosezon nespēlē.

Jau vēstīts, ka uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien atgriezās laukumā pēc traumas izdziedēšanas un atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" komandai viesos ar rezultātu 5:2 (2:1, 1:0, 1:2) pārspējot Ņūdžersijas "Devils" komandu. Pitsburgiešiem ar "hat-trick" izcēlās Džeiks Gencels, bet divus vārtus guva Koltons Skiviors.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.