foto: Paula Čurkste/LETA
"Olimp"/"Venta 2002" trešajā trešdaļā gūst divus vārtus un nokļūst uzvaras attālumā no čempiontitula
"Olimp"/"Venta 2002" tika atzīti par čempioniem arī pērn, kad sezona tika pārtraukta Covid-19 dēļ.
Hokejs
2021. gada 11. aprīlis, 18:42

"Olimp"/"Venta 2002" trešajā trešdaļā gūst divus vārtus un nokļūst uzvaras attālumā no čempiontitula

Jauns.lv / LETA

"Olimp"/"Venta 2002" komanda svētdien "Optibet" hokeja līgas (OHL) trešajā finālspēlē izšķirošo pārsvaru ieguva trešajā periodā, kā rezultātā vienība nonākusi panākuma attālumā no čempiontitula.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Olimp"/"Venta 2002" mājās ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) uzvarēja "Zemgale"/LLU, kas sērijā līdz četrām uzvarām ir iedzinējos ar 0-3.

Pirmajā periodā vienīgos vārtus guva Maksims Širokovs, kurš "Olimp"/"Venta 2002" vadībā izvirzīja septītajā minūtē. Viesiem neizšķirtu izdevās panākt otrā perioda 15. minūtē, kad realizēja lielo skaitlisko vairākumu. Pēc Frenka Razgala metiena pirmais pie atlēkušās ripas bija Aleksandrs Novikovs.

Mājinieki uzvaru trešajā spēlē nokārtoja pēdējās 20 minūtēs. Pēc septiņām spēlētām minūtēm no vārtu priekšas nepiesegts 2:1 panāca Kirils Galoha, bet Edijs Brahmanis sešas minūtes vēlāk aizsteidzās ātrajā pretuzbrukumā ar metienu virs kājsarga pārspēja Rihardu Cimermani. Nedaudz vairāk nekā divas minūtes līdz spēles beigām jelgavnieki spēlēja skaitliskajā vairākumā. Cimermanis bija atstājis vārtus, bet viesu ilgais spiediens nesekmēja vārtu guvumu, "Olimp"/"Venta 2002" izcīnot trešo panākumu.

Arī šajā spēlē netrūka asumu, ko apliecina arī spēles protokols. Abu komandu spēlētāji katrā no periodiem vismaz reizi uz noraidīto soliņu devās par rupju spēli.

Otrdien "Olimp"/"Venta 2002" ceturtajā finālsērijas spēlē ir iespēja izcīnīt OHL kausu.

Sērijas pirmās divas spēles notika Jelgavā un tajās ar 3:1 un 4:1 pārāka bija "Olimp"/"Venta 2002".

Jelgavnieki pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki pār "Mogo"/LSPA komandu ar 4-2, bet "Olimp"/"Venta 2002" ar 4-1 uzvarēja "Liepāju".

Līdz šim neviena no abām finālistēm kausu par godu savai uzvarai "play-off" turnīrā virs galvas nav cēlusi. "Olimp"/"Venta 2002" šis ir pirmais fināls, bet Jelgavas klubs vienīgo finālsēriju līdzšinējā komandas vēsturē 2018.gada pavasarī pret Rīgas "Kurbads" zaudēja ar 0-4.

Šosezon komandas pamatturnīrā savā starpā tikās sešreiz, un piecās pārāka bija Jelgavas komanda. Vienreiz tas noticis papildlaikā, bet zaudēts tika tikai vienreiz ar minimālo 1:2.

Mājiniekiem ir stabilāka aizsardzības līnija. Savukārt Rīgas komandā ir vairāki ļoti pieredzējuši hokejisti, kuri vienatnē var izšķirt cīņas gaitu ar savu individuālo meistarību.

Pamatturnīrā uzvarēja "Zemgale"/LLU, kas 36 spēlēs izcīnīja 62 punktus, par sešiem apsteidzot pretiniekus finālā - "Olimp"/"Venta 2002".

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepāja".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Iepriekšējā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./2021.gada sezonā ir par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Iepriekšējā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.