foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix
Hārtlija trenētās “Avangard” kapteinim, iespējams, narkotikas izraisījušas nopietnas veselības problēmas
Omskas "Avangard" kapteinis Aleksejs Jemeļins.
Hokejs
2021. gada 8. aprīlis, 17:40

Hārtlija trenētās “Avangard” kapteinim, iespējams, narkotikas izraisījušas nopietnas veselības problēmas

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Omskas “Avangard” Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijā pret Kazaņas “Ak Bars” atrodas vadībā ar 2:1, tomēr daudzi vienības pārstāvji jau pēc sērijas pirmās spēles Tatarstānā bija vairāk noraizējušies par kaut ko citu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta Krievijas mediji, pēc uzvaras pirmajā mačā Kazaņā omskiešu kapteinis Aleksejs Jemeļins tika nogādāts slimnīcā aizdomās par saslimšanu ar Covid-19 vai hepatītu. Hokejista veselības pārbaudes un veiktie Covid-19 testi apgāza šo versiju, un sportistam tika konstatēts toksisks aknu bojājums. Tāpēc tika pieņemts lēmums hokejistu ar reanimobili no Kazaņas nogādāt Maskavā.

Redzot notiekošo, Krievijas presē izskanēja versija, ka 34 gadus vecajam Krievijas hokeja izlases un bijušajam Monreālas “Canadiens” aizsargam varētu būt nepieciešama pat aknu transplantācija, tomēr jaunākā informācija to noliedz.

Pēkšņā veselības saasinājuma iemeslus pagaidām izmeklē mediķi. Viena no sākotnējām versijām bija spēlē gūts vēdera savainojums, tomēr izdevums “Biznes Online”, atsaucoties uz Tatarstānas policiju, ziņo, ka Jemeļina asinīs atrastas narkotiku pēdas – opioīdi un kanabinoīdi. Par šādu pārkāpumu viņam draud administratīvais sods līdz pat 15 diennaktīm ieslodzījumā.

Omskas “Avangard” ģenerālmenedžeris Aleksejs Volkovs pavēstīja, viņa rīcībā esot vien sākotnējā versija, ka aknu problēmas varētu būt izraisījis spēlē gūts savainojums. Nekādu citu informāciju no mediķiem viņš neesot saņēmis, un pats neesot mediķis, tāpēc izdarīt nekādus secinājumus nevarot.

Kluba kluba rīcībā esošā infomācija neliecinot, ka hokejistam būtu nepieciešama orgānu transplantācija un viņa veselības stāvoklis esot stabils. “Avangard” pārstāvjo izteikuši varbūtību, ka notiekošās runas esot mēģinājums iespaidot komandu pirms svarīgas spēles, kas varbūt arī nostrādājis, jo sērijas trešajā mačā omskieši savā laukumā (šosezon gan mājas spēles aizvada Balašihā) cieta pirmo zaudējumu sērijā.

Tāpat Omskas vienība savā paziņojumā vēsta, ka viņu rīcībā neesot nekādas informācijas, ka sportista asinīs varētu būt atrastas narkotiskas vai jebkādas citas aizliegtas vielas.

Sērija ceturtā spēle Podoļskā notiks rīt.

Jemeļins, kurš savā NHL karjerā aizvadījis 456 spēles (“Canadiens” un Našvilas “Predators” rindās) var lepoties arī ar pasaules čempionāta zelta un bronzas medaļām, kā arī diviem izcīnītiem Gagarina kausiem tieši Kazaņas “Ak Bars” rindās. Šosezon viņš laukumā devās 71 spēle (gan regulārā sezona, gan izslēgšanas spēles), gūstot septiņus vārtus un atdodot 17 rezultatīvas piespēles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās