foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Rīgas dome pieprasīs paskaidrojumus no ēkas īpašniekiem, kāpēc krītoši gabali teju traumēja pasaules čempionu ārmreslingā
Vīrietis apgalvo, ka viņam palaimējies izsprukt bez savainojumiem.
Sporta zvaigznes
2021. gada 7. aprīlis, 06:18

Rīgas dome pieprasīs paskaidrojumus no ēkas īpašniekiem, kāpēc krītoši gabali teju traumēja pasaules čempionu ārmreslingā

Jauns.lv

Pasaules čempions ārmreslingā, latvietis Normunds Tomsons portālā “Facebook” dalījās ar pieredzi Rīgas centrā, kur viņš par mata tiesu izvairījies no, iespējams, nopietnām traumām. Vīrietim uz galvas gandrīz uzkrita dūres izmēra gabali no blakus esošās ēkas apmetuma.

Incidents liek secināt, ka galvaspilsētā, ejot pa ietvi, ik pa brīdim der paskatīties uz augšu ne vien ziemas mēnešos, kad no jumta malām karājas lāstekas, bet arī citos gadalaikos.

“Piecas sekundes glāba, lai dabūtu ar betonu kluci pa galvu,” par pieredzi rakstīja Normunds Tomsons.

Viņš bija devies pāri gājēju pārejai Dzirnavu un Kr. Barona ielu krustojumā, kad piepeši aiz muguras sadzirdējis troksni.

Pagriežoties vīrietis pamanījis, ka pret ietvi atsitas no blakus esošā nama augšējiem stāviem nokritušas apmetuma daļas.

Pasaules čempions ārmreslingā Normunds Tomsons

Latvietis Normunds Tomsons ir daudzkārtējs Eiropas un pasaules čempions roku cīņās jeb ārmreslingā.

gallery icon
15

“Labi, ka tur tobrīd neviens nestāvēja, citādi grūti iedomāties, ka tas beigtos bez savainojumiem,” sarunā ar Jauns.lv pauž vīrietis.

Jauns.lv sazinājās ar Rīgas domes (RD) Īpašuma departamentu, lai informētu par situāciju un jautātu, vai drīzumā kas tiks darīts, lai krustojumā, kur samērā šaurā ietve piespiež stāvēt tieši blakus namam, novērstu bīstamību.

RD atbildīgais departaments pagājušās nedēļas izskaņā informēja, ka iedziļināsies situācijā.

Šonedēļ, departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Baiba Kantiņa Jauns.lv informēja, ka ēka Dzirnavu un Kr. Barona krustojumā šobrīd nav klasificēta kā vidi degradējoša būve.

“RD Īpašuma departaments šodien nosūtīs vēstuli ēkas īpašniekam, ar lūgumu sniegt skaidrojumus par ēkas tehnisko stāvokli. Informējām arī Rīgas pilsētas Būvvaldi par šo situāciju,” piebilda departamenta pārstāve.