Hokejs
2021. gada 1. aprīlis, 12:27

"Avalanche" hokejisti sagrāvē pār "Coyotes" pretinieku vārtos saber deviņa ripas

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolorādo "Avalanche" trešdien regulārā čempionāta spēlē guva deviņus vārtus un izcīnīja graujošu uzvaru.

"Avalanche" mājās ar 9:3 (5:2, 1:1, 3:0) sagrāva Arizonas "Coyotes".

Pēc nepilnām astoņām spēlētām minūtēm Jonass Donskojs jau bija guvis trīs vārtus, bet pirmajā periodā Arizonas kluba vārtsargs kopumā tika pārspēts piecas reizes.

Donskojs spēli noslēdza ar trim vārtiem un rezultatīvu piespēli, 2+1 Gabrielam Landeskogam, divus vārtus guva Andrē Burakovskis, bet Miko Rantanens pievienoja 1+2. Vēl vārtus un rezultatīvu piespēli nopelnīja Pjērs Eduārs Belmārs, kamēr Neitans Makinons divreiz rezultatīvi piespēlēja. Arizonas komandā vārti un rezultatīva piespēle Maiklam Bantingam.

foto: AP/Scanpix
"Avalanche" kapteinis Gabriels Landeskogs (pa kreisi) atzīmē vārtu guvumu kopā ar Miko Rantanenu (centrā) un Jonasu Donskoju (pa labi).

"Avalanche" vismaz vienu punktu guvusi jau 12 spēlēs pēc kārtas.

Citviet Vegasas "Golden Knights" savā laukumā ar 2:4 (0:2, 1:2, 1:0) piekāpās Losandželosas "Kings", kas pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Andreass Atanasiu uzvaru kaldināja ar 1+1, bet Vegasas komandā precīzi meta Viljamss Karlsons un Šea Teodors, kuram arī rezultatīva piespēle.

Tikmēr Kanādā Vinipegas "Jets" mājās ar 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) zaudēja Toronto "Maple Leafs".

Zeks Haimens un Ostons Metjūss nopelnīja 1+1, bet Mičels Mārners divreiz rezultatīvi piespēlēja. Metjūss vārtus guvis jau trīs spēlēs pēc kārtas.

Vienīgos "Jets" vārtus otrā perioda 18.minūtē guva Džošs Morisejs.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers trešdien NHL spēlē izcēlās ar gūtiem vārtiem un palīdzēja Sanhosē "Sharks" izcīnīt uzvaru.

"Sharks" mājās ar 4:2 (0:0, 2:0, 2:2) uzvarēja Minesotas "Wild".

Balcers otrā perioda piektajā minūtē atklāja spēles rezultātu. Tomāšs Hertls iepretim vārtiem piespēlēja Balceram, kurš spēja atgrūsties no pretinieka un ar ātrāk roku kustībām pavilka ripu uz sānu, gūdams "Sharks" pirmos vārtus.

Latvijas hokejists šajā spēlē laukumā pavadīja 13 minūtes un 31 sekundi, no kurām minūti un septiņas sekundes spēlēja vairākumā. Hokejists divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, vienreiz atbruņoja pretinieku no ripas un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Balcers šosezon 20 spēlēs guvis četrus vārtus un piecreiz rezultatīvi piespēlējis.

"Sharks" ar 34 punktiem 35 spēlēs Rietumu divīzijā ieņem septīto vietu astoņu klubu konkurencē.

Citā spēlē 18 zaudēto spēļu sēriju pārtrauca Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 6:1 (2:0, 2:1, 2:0) sagrāva Filadelfijas "Flyers".

Tik daudz reižu pēc kārtas pēc pagarinājuma ieviešanas 2005./2006.gada sezonā nav zaudējusi neviena komanda līgā. Tā ir arī kluba garākā zaudējumu sērija vēsturē.

"Sabres" ar 19 punktiem 35 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem pēdējo jeb astoto vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.