foto: AP/Scanpix
Dramonds oficiāli papildina "Lakers" rindas; Oldridžs pievienojies "Nets"
Viens no pēdējo gadu labākajiem cīnītājiem par atlēkušajām bumbā Andrē Dramonds.
Basketbols
2021. gada 29. marts, 13:10

Dramonds oficiāli papildina "Lakers" rindas; Oldridžs pievienojies "Nets"

Jauns.lv / LETA

Centra spēlētājs Andrē Dramonds oficiāli papildinājis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) patreizējās čempiones Losandželosas "Lakers" rindas, informē komanda.

Par 27 gadus vecā basketbolista pievienošanos iepriekš ziņoja ESPN, bet tagad komanda oficiāli apstiprinājusi darījumu, kura detaļas gan netiek atklātas.

Piektdien Dramonds un viņa iepriekš pārstāvētā Klīvlendas "Cavaliers" vienojās par basketbolista līguma izpirkšanu.

Darījumam pietuvināti avoti vēsta, ka "Lakers" Dramondam piedāvājusi vietu starta pieciniekā. Dramonds ir nozīmīgs pastiprinājums centra spēlētāja pozīcijā, jo Marks Gasols šosezon spēlē neregulāri, bet Montrezls Herels nav tik augumā ražens kā "Lakers" jaunieguvums.

Tāpat interesi par Dramondu bija izrādījušas Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Bostonas "Celtics" un Ņūorleānas "Hornets" komandas. Šajā vasarā Dramonds kļūs par brīvo aģentu.

Šosezon Dramonds Klīvlendas komandas starta pieciniekā sāka 25 spēles, bet caurmērā viņš izcēlies ar 17,5 punktiem un 13,5 atlēkušajām bumbām. Iepriekšējās astoņas sezonas Dramonds pavadīja Detroitas "Pistons", kas viņu pērn aizmainīja uz "Cavaliers".

"Lakers" ar 30 uzvarām 47 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Tikmēr Bruklinas "Nets" būs Lamarkusa Oldridža nākamā darba vieta, jo basketbolists piekritis piedāvājumam pievienoties zvaigžņotajam klubam.

Kā vēsta Oldridža aģents, basketbolists "Nets" spēlēs līdz šīs sezonas beigām. Iepriekš martā septiņu Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks Oldridžs vienojās ar savu bijušo komandu Sanantonio "Spurs" par viņa līguma izpirkšanu.

"Nets" šosezon maiņas darījumā ieguva vienu no līgas labākajiem spēlētājiem Džeimsu Hārdenu, bet nesen komandai pievienojās arī pieredzējušais Bleiks Grifins. Tāpat klubā spēlē arī Kairijs Ērvings un Kevins Durants, kas ļauj domāt, ka "Nets" savu pirmo uzvaru NBA čempionātā lūko izcīnīt jau šogad.

Oldridžs nav spēlējis kopš 1.marta, bet karjeras laikā viņš vidēji spēlē guvis 19,4 punktus un izcīnījis 8,3 atlēkušās bumbas. NBA basketbolists pavadījis 15 sezonas, kuru laikā pārstāvējis arī Portlendas "Trail Blazers" vienību.

Šosezon viņš vidēji spēlē guvis 13,7 punktus un izcīnījis 4,5 atlēkušās bumbas.

Stīva Neša vadītā "Nets" Austrumu konferencē ar 31 uzvaru 46 spēlēs ieņem otro vietu.