foto: AP/Scanpix
VIDEO: daiļslidošanas pasaules čempionātā triumfē Krievijas sportistes; par ledus princesi kronē 16 gadus veco Ščerbakovu
Zeltu izcīnīja 16 gadus vecā Anna Ščerbakova.
Citi sporta veidi
2021. gada 26. marts, 23:51

VIDEO: daiļslidošanas pasaules čempionātā triumfē Krievijas sportistes; par ledus princesi kronē 16 gadus veco Ščerbakovu

Jauns.lv / LETA

Pasaules čempionāta daiļslidošanā sieviešu sacensībās piektdien visu goda pjedestālu aizņēma Krievijas Daiļslidošanas federācijas (FFKKR) sportistes, zeltu izcīnot 16 gadus vecajai Annai Ščerbakovai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc trešdien aizvadītās īsās programmas līdere ar 81,00 punktu bija Ščerbakova, otrā ar 79,08 punktiem bija japāniete Rika Kihira, bet trešo vietu ar 78,86 punktiem ieņēma vēl viena FFKKR pārstāve, 2015.gada čempione Jeļizaveta Tuktamiševa.

foto: VIA REUTERS

Piektdien izcilu izvēles programmu aizvadīja Ščerbakovas vienaudze Aleksandra Trusova, kura ar 152,38 punktiem bija labākā, bet summā ar 217,20 punktiem no 12.pozīcijas pakāpās uz trešo. Tuktamiševa arī izvēles programmā bija trešā, tikdama pie 141,60 punktiem, kas summā deva 220,46 punktus un otro vietu.

Ščerbakova izvēles slidojumā tikai nedaudz piekāpās Trusovai un tika pie 152,17 punktiem. Summā viņai 233,17 punkti un drošā uzvara.

Pērnā gada Eiropas vicečempione Ščerbakova piektdien izcīnīja savu līdz šim lielāko uzvaru karjerā. Viņa par čempioni kronēta divas dienas pirms savas 17 gadu jubilejas.

No pēdējām pieciem čempionātiem trijos uzvarējušas daiļslidotājas, kas nav sasniegušas 17 gadu vecumu. Pirms tam no 18 meistarsacīkstēm tikai vienās zeltu izcīnīja daiļslidotāja, kas jaunāka par 17 gadiem.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon
71

Augsto 14. vietu izcīnīja igauniete Eva Lota Kībusa, bet 20. pozīcijā bija Rīgā dzimusī Alina Urušadze, kura pārstāv Gruziju. Abas sportistes diezgan droši izcīnījušas savām valstīm ceļazīmes uz 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Jau ziņots, ka īsajā programmā Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska ieņēma 33. vietu un nekvalificējās izvēles programmai, kurā startēja 24 labākās sportistes.

Tikmēr vīriešiem pēc īsās programmas 14. vietu ieņem Deniss Vasiļjevs, kurš sestdien izvēles programmā lūkos uzlabot savu pozīciju. Pēc pasaules čempionāta tiks piešķirtas 24 kvotas dalībai olimpiskajās spēlēs un Vasiļjevs pretendē uz ceļazīmi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās