foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa sezona kalnu slēpošanā noslēdzas ar Fellera uzvaru slalomā
Austrietis Manuels Fellers.
Citi sporta veidi
2021. gada 21. marts, 23:25

Pasaules kausa sezona kalnu slēpošanā noslēdzas ar Fellera uzvaru slalomā

Jauns.lv / LETA

Pasaules kausa kalnu slēpošanā noslēdzošajās sacensībās svētdien uzvaras laurus slalomā plūca austrietis Manuels Fellers.

Nelielajā sniegputenī notikušajās sacensībās Fellers divu braucienu summā finišēja pēc vienas minūtes un 47,24 sekundēm, izcīnot savu otro uzvaru karjerā. Braucienos viņam sestā un ceturtā pozīcija.

Aiz viņa palika divi francūži. Otrās vietas ieguvējs Klemāns Noels divu braucienu summā bija astoņas sekundes simtdaļas lēnāks, bet vēl trīs sekundes simtdaļas atpalika Lielā kristāla globusa ieguvējs Aleksis Pinturo.

Pasaules kausa slaloma kopvērtējumā uzvaru svinējušais austrietis Marko Švarcs sezonu noslēdza ar sesto vietu.

"Bija ļoti laba slaloma sezona. Gribēju vasaras brīvlaikā aiziet ar gandarījuma sajūtu. Patīkami, ka viss tā beidzās," tā pēc savas uzvaras stāstīja Fellers.

Divkārtējais pasaules čempions Žans Batists Granžs karjeras pēdējās sacīkstēs otrajā braucienā izstājās. Francūzi finišā sagaidīja komandas biedru veidota aleja un viņš saņēma šampanieša šaltis.

Jau ziņots, ka sievietēm sezona noslēdzās ar jaunzēlandietes Alises Robinsones uzvaru milzu slalomā. Lielo kristāla globusu sestdien nodrošināja slovākiete Petra Vlhova, bet šajā disciplīnā par čempioni kļuva itāliete Marta Basīno.

Milzu slalomā vīriem uzvarēja Pinturo, bet slalomā dāmām - austriete Katarīna Līnsbergere. Nobraucienā par čempioniem kļuva itāliete Sofija Godžija un šveicietis Beāts Foics, bet supergigantā Mazos kristāla globusus ieguva šveiciete Lara Guta-Berami un asutrietis Vincents Krīhmairs.

Sezonas aizritēja bez skatītāju klātbūtnes un mači norisinājās, ievērojot striktu sanitāro protokolu. Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika mači Kanādā un ASV.

Nākamās sezonas pirmie mači paredzēti oktobrī Zeldenē, bet sezonas kulminācija būs februārī, kad Pekinā norisināsies ziemas olimpiskās spēles.