foto: ITV/Shutterstock/ Vida Press
VIDEO: kas notiek, ja boksa ringā iesit pasaules spēcīgākais cilvēks
Edijs Hols pēc spēkavīra karjeras beigām krietni nometis svaru.
Sporta zvaigznes
2021. gada 19. marts, 04:31

VIDEO: kas notiek, ja boksa ringā iesit pasaules spēcīgākais cilvēks

Jauns.lv

33 gadus vecais brits Edijs Hols pēc daudzu domām ilgus gadus tika uzskatīts par spēcīgāko cilvēku pasaulē, ko apliecināja ne vien viņa triumfs "World's Strongest man" sacensībās 2017. gadā, bet arī vairākās disciplīnās viņš ir sasniedzis pasaules rekordus. Tagad viņš gatavojas jaunam izaicinājumam.

Hols gatavojas savai debijai boksā, kurā pretī stāsies cits spēkavīrs un "World's Strongest man" sacensību uzvarētājs 2018. gadā un vairākkārtējs medaļnieks, kulta seriāla “Game of Thrones” aktieris islandietis Haftors Bjornsons. Edijs Hols pēc spēkavīra karjeras beigām ir krietni notievējis, kas viņam noteikti varētu palīdzēt boksa ringā, bet spēks noteikti ir mazinājies, tomēr tas palicis varenā līmenī.

Par to varēja pārliecināties britu vingrotājs Nīls Vilsons, kurš, uzvilcis speciālu aizsargpolsterējumu, piedalījās Hola treniņā. Vispirms bijušais spēkavīrs savu oponentu noguldīja ar “vieglu kreiso džebu” (kā to nosauca Edijs Hols), bet vēlāk, bet pēc tam arī kārtīgu sitienu, pēc kur vingrotājs burtiski aizlidoja un palika guļam pie ringa trosēm.

Kā norāda nesen karjeru beigušais Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs vingrotājs Nīls Vilsons, video sižeta tapšanas laikā neviens (arī viņš pats) nav nopietni cietis.

Interesanti, ka nākamais "World's Strongest man" uzvarētājs pēc Hola un Bjornsona bija ASV pārstāvošais latviešu spēkavīrs Mārtiņš Līcis.

190 centimetrus garā Edija Hola spekavīru sacensību kaujas svars bija aptuveni 193 kilogramu, lai noturētu šādu ķermeņa masu, viņš ik dienas uzņēma aptuveni 12500 kaloriju.

Īsi pēc spēkavīra karjeras beigām Edijs, kuru visā pasaulē pazina ar iesauku Mežonis ("The Beast"), vairs nebija atpazīstams, jo sportists ķēries pie rūpīgas diētas un ievēro veselīgu dzīvesveidu, kas viņam beidzot ļauj justies labi, jo liekais svars viņu nepārtraukti "žņaudzis".

Pasaules spēcīgākais cilvēks nometis 30 kilogramus

30 gadus vecais brits Edijs Hols pēc daudzu domām tiek uzskatīts par spēcīgāko cilvēku pasaulē, ko apliecina ne vien viņa ...

gallery icon
34

Pēdējos gados Mežonis ir nometis vairāk nekā 30 kilogramu, papildinot savus ierastos treniņus svaru zālē ar kardio vingrinājumiem. Aptuveni šādu svaru viņš notur jau trīs gadus.

Sacensību laikā ņūkāslietis Edijs svēris 193 kilogramu un tās bijušas īstas mocības. Pēc triumfa "World's Strongest man" 2017. gadā viņš paziņoja, ka šādās sacensībās vairs nekad mūžā nepiedalīsies.

"Man ir atbilde ļaudīm, kuri man turpina uzdot jautājumu, kāpēc es vairs nesacenšos par pasaules spēcīgākā cilvēka titulu. Es vienkārši esmu izvēlējies būt vesels, un gūt gandarījumu no sava darba rezultātiem. Es jūtos, ka tagad manā dzīvē pie debesīm ir parādījusies saule."

Divu bērnu tēvs Edijs savā "Instagram" kontā pavēstījis, ka viņa svars šobrīd ir nostabilizējies 163-165 kilogramu robežās, tomēr viņš nedomā apstāties pies sasniegtā. Edijs turpinās atbrīvoties no taukiem un audzēt izteiktu muskulatūru.

"Kardio treniņi, tādiem lieliem vīriem kā es, ir tiešām unikāli. Vajag tikai tos adaptēt, lai nezaudētu muskuļu masu un lieki nenogurtu. Šādas nodarbības ne vien uzlabo sirddarbību un asinsriti, bet palīdz arī ķermenim atjaunoties pēc spēka treniņiem. "

Interesanti, ka Edijs, pirms kļuva par spēkavīru, bija kravas automašīnu mehāniķis.