foto: LETA
Šteinberga sakrāj "double-double" zaudējumā FIBA Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē
Anete Šteinberga
Basketbols
2021. gada 17. marts, 20:13

Šteinberga sakrāj "double-double" zaudējumā FIBA Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē "burbulī" Spānijas pilsētā Salamankā sakrāja "double-double", taču viņas pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" piekāpās otram pilsētas superklubam "Fenerbahce".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Galatasaray" atzina pretinieču pārākumu ar 74:91 (15:19, 26:25, 12:20, 21:27).

Šteinberga šajā spēlē laukumā pavadīja 34 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā guva 16 punktus, realizējot sešus no deviņiem divpunktu metienus un četrus no pieciem soda metieniem, bet garām grozam raidīja visus trīs trīspunktu metienus.

Viņa izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, divreiz pārķēra bumbu, trīsreiz kļūdījās, reizi bloķēja metienu, sakrāja trīs piezīmes un spēli noslēdza ar komandā labāko lietderības koeficientu 24.

"Galatasaray" rindās Epifānija Prinsa guva 20 punktus, bet sešreiz kļūdījās, kamēr pretiniecēm neapturama bija Alina Jagupova, kura guva 32 punktus, septiņreiz rezultatīvi asistēja, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un sakrāja lietderības koeficientu 39.

Pēc līdzvērtīgu pretinieku cīņas "Fenerbahce" izdevās lielāku pārsvaru iegūt trešās ceturtdaļas ievadā, noturot to līdz cīņas beigām.

Otrā jau notikušajā spēlē Ungārijas pilsētā Šopronā Kurskas "Dinamo" piekāpās Jekaterinburgas UGMK ar 67:80 (15:35, 21:17, 16:18, 15:10).

Uzvarētāju rindās Britnija Grainere sakrāja 28 punktus un sešas atlēkušās bumbas, bet "Dinamo" 18 punktus guva Olga Frolkina.

Ceturtdaļfināli no 17. līdz 19.martam norisinās divos "burbuļos", komandām savā starpā aizvadot divas spēles un labākajai summā sasniedzot finālčetrinieka turnīru.

Salamankā 17. un 19.martā tiekas Anetes Šteinbergas pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" un Stambulas "Fenerbahce", kā arī divi Spānijas klubi - "Perfumerias Avenida" un Žironas "Spar Citylift".

Ungārijas pilsētā Šopronā šajos pašos datumos vēl divas pusfinālistes tiek noskaidrotas Krievijas vienību Kurskas "Dinamo" un Jekaterinburgas UGMK duelī, kā arī ungāru un franču komandu "Sopron" un Lionas ASVEL cīņā.

Jau ziņots, ka Latvijas saspēles vadītājas Elīnas Babkinas pārstāvētā Krievijas komanda Orenburgas "Nadežda" nepārvarēja grupu turnīra barjeru tāpat kā "TTT Rīga".

"Final Four" turnīrs iecerēts no 16. līdz 18.aprīlim.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība noteica, ka kvalifikācijas turnīrs notika vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tika sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpināja cīņu līmeni zemākajā Eirokausā. Tikmēr ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli.

Jau ziņots, ka Latvijas klubs "TTT Rīga" savā apakšgrupā zaudēja visās sešās spēlēs.