foto: MHL
Talantīgs krievu hokejists miris pēc nelaimīga ripas trāpījuma MHL spēlē
Timurs Faizutdinovs.
Sporta zvaigznes
2021. gada 16. marts, 13:22

Talantīgs krievu hokejists miris pēc nelaimīga ripas trāpījuma MHL spēlē

Jauns.lv

Pēc negadījuma mača laikā miris Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba Sanktpēterburgas “Dinamo” kapteinis 19 gadus vecais Timurs Faizutdinovs.

Nelaimes gadījums notika 12. marta Harlamova kausa izcīņas astotdaļfināla mačā pret Jaroslavļas “Loko”. Mājinieku uzbrucējs Dmitrijs Tivuļins mēģināja ieraidīt ripu viesu komandas zonā, bet nelaimīgi trāpīja Faizutdinovam pa galvu. Mirkli pēc notikušā Sanktpēterburgas komandas kapteinis uz laukuma saļima.

Viņam klāt nekavējoties piesteidzās hokejisti, tiesneši un ārsti. Ātri vien Faizutdinovs tika nogādāts Jaroslavļas slimnīcā reanimācijas nodaļā. Mediķi jau uzreiz jaunā hokejista veselības stāvokli raksturoja kā smagu, bet nepilnas četras dienas vēlāk viņš slimnīcā mira.

Kā ziņo MHL un Kontinentālā hokeja līga, abās sacensībās tuvākie mači sāksies ar klusuma brīdi.

Interesanti, ka Krievijas U-16 un U-17 izlasēs spēlējušais aizsargs savā četras sezonas ilgušajā karjerā MHL tā arī nespēja gūt vārtus. Viņš 191 spēlē izcēlās ar 19 rezultatīvām piespēlēm.

Faizutdinovam liktenīgajā spēlē viņa komanda cīņā pret vienu no sacensību galvenajā favorītēm piekāpās ar 1:5, bet pirmdien bez sava kapteiņa palīdzības “Dinamo” zaudēja papildlaikā ar 4:5, piekāpjoties arī visā sērijā ar 3-1.

MHL piedalās arī Latvijas komanda HK "Rīga", kas ar 44 punktiem 64 spēlēs Rietumu konferencē ieņēma 13. vietu, izslēgšanas cīņās neiekļūstot. Tikmēr Sanktpēterburgas "Dinamo" ar 82 punktiem izcīnīja septīto pozīciju, kamēr "Loko" ar 106 punktiem bija otrie gan Rietumu konferencē, gan visā MHL.

"Rīga" iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0-3 piekāpās Jaroslavļas "Loko".