Hokejs
2021. gada 12. marts, 07:46

Bļugers ar piespēli palīdz "Penguins" sagādāt "Sabres" devīto zaudējumu pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja savai komandai Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru.

"Penguins" viesos ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) uzvarēja Bufalo "Sabres", kas panākumu nav guvusi jau deviņos mačos pēc kārtas. Savainojuma dēļ "Sabres" šosezon nevar palīdzēt Zemgus Girgensons.

Bļugers savu desmito rezultatīvo piespēli šosezon nopelnīja otrā perioda ceturtajā minūtē. Hokejists "Penguins" aizsardzības zonā ieguva ripu un pamanīja, ka pie pretinieku zilās līnijas "dežūrē" Brendons Tanevs, kurš brīdi vēlāk arī saņēma piespēli un aizskrēja ātrajā pretuzbrukumā. Tanevs tobrīd panāca 2:1 "Penguins" labā.

foto: AFP/Scanpix
Bļugeram (#53) šī bija jau trešā spēle pēc kārtas, kurā izdevies nopelnīt rezultativitātes punktu.

Latvijas izlases hokejists šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 56 sekundes, no kurām divas minūtes un 22 sekundes nospēlētas mazākumā. Viņš reizi meta pa vārtiem, vienreiz bloķēja pretinieku metienu, uzvarēja četros no 12 iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bļugeram šī bija jau trešā spēle pēc kārtas, kurā izdevies nopelnīt rezultativitātes punktu. Iepriekšējās divās spēlēs pret Ņujorkas "Rangers" Bļugers nopelnīja 1+1, bet šosezon viņš 26 mačos guvis četrus vārtus un desmitreiz rezultatīvi piespēlējis..

Pirmā perioda septītajā minūtē ripu laukuma vidus zonā pārķēra Kasperi Kapanens, kurš īsi pēc tam iepretim "Sabres" vārtiem ripu atspēlēja atpakaļ Jevgēņijam Malkinam, viņam atklājot spēles rezultātu. 27 sekundes vēlāk izlīdzinājumu panāca Teidžs Tompsons.

Pēc Bļugera un Taneva veiksmīgās sadarbības otrā perioda devītajā minūtē rezultāta tablo vēlreiz vēstīja neizšķirtu, jo precīzi meta Viktors Ūlofsons. Uzvaras vārtus otrās trešdaļas 12.minūtē, spēlējot vairākumā, iemeta Džeiks Gencels, savukārt pēdējās 20 minūtēs vēl divus "golus" "Penguins" labā guva Entonijs Andželo un Braiens Rasts.

"Penguins" ar 33 punktiem 26 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem trešo vietu, kamēr pēdējā jeb astotā ar 16 punktiem 25 mačos ir "Sabres".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.