foto: AFP/Scanpix
NBA pēc "All-Star" pārtraukuma konstatēti divi jauni Covid-19 gadījumi
Abi saslimušie ir Filadelfijas "76ers" spēlētāji - Džoels Embīds un Bens Simonss.
Basketbols
2021. gada 11. marts, 16:05

NBA pēc "All-Star" pārtraukuma konstatēti divi jauni Covid-19 gadījumi

Jauns.lv / LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) konstatēti divi jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, kopš 3. marta testējot 465 spēlētājus, trešdien paziņoja līga, beidzoties zvaigžņu spēles pārtraukumam.

Ikvienam, kurš saņem pozitīvu testa rezultātu vai tiek identificēts kā bijis ciešā kontaktā ar inficētu personu, ir jādodas karantīnā, līdz viņš no tās tiek atbrīvots saskaņā ar NBA veselības un drošības protokoliem.

Abi cietušie ir Filadelfijas "76ers" spēlētāji - Džoels Embīds no Kamerūnas un Bens Simonss no Austrālijas, kuri tādēļ svētdien nevarēja spēlēt NBA "All-Star" spēlē Atlantā.

Saskaņā ar informācijas avotiem abi spēlētāji ir kontaktējušies ar frizieri Filadelfijā, kuram fiksēts pozitīvs Covid-19 tests.

Viņi bija vienīgie spēlētāji, kuriem nedēļas nogalē tika identificētas problēmas ar pozitīvu testu vai atrašanos kontaktā ar saslimušajiem.

Abi spēlētāji izlaidīs "76ers" atgriešanos no "All-Star" pārtraukuma ceturtdienas mačā Čikāgā ar "Bulls".

Ja turpmākie vīrusa testi būs negatīvi, Embīds atgriezīsies laukumā piektdien, kad "76ers" viesosies Vašingtonā pie "Wizards", bet Simonss - svētdien, kad "76ers" spēlēs Sanantonio ar "Spurs".

Embīds ar vidēji spēlē gūtiem 30,2 punktiem ir otrais rezultatīvākais basketbolists NBA, bet caurmērā izcīnītas 11,6 atlēkušās bumbas viņu ierindo piektajā vietā. Tikmēr Simonss vidēji spēlē guvis 16,1 punktu, izcīnījis 7,9 atlēkušās bumbas un 7,6 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Filadelfijas komanda šosezon 36 spēlēs izcīnījusi 24 panākumus, kas Austrumu konferencē ļauj ieņemt pirmo vietu un apsteigt zvaigžņoto Bruklinas "Nets".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.