foto: Zane Bitere/LETA
Intrigas Latvijas sieviešu basketbolā: Šteinberga aicina treneri Zībartu “būt vienreiz par veci”
Latvijas sieviešu basketbola izlases viena no līderēm Anete Šteinberga.
Basketbols
2021. gada 4. marts, 13:35

Intrigas Latvijas sieviešu basketbolā: Šteinberga aicina treneri Zībartu “būt vienreiz par veci”

Jauns.lv

Latvijas basketbols šobrīd nonācis visai lielu pārdomu priekšā, jo gan vīriešu, gan sieviešu valstsvienības nav spējušas kvalificēties Eiropas čempionātu finālturnīriem, kas pēdējās desmitgadēs bija kļuvusi pašsaprotamu normu, turklāt abām izlasēm, lai uzdevumu paveiktu, būtībā pietrūka nieka viens punkts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā jau šādās situācijās ierasts, netrūkst netīrās veļas mazgāšanas ne sporta veida aprindās un iekšienē, ne arī publiskajā telpā. Latvijas televīzija (LTV) šajā sakarā radījusi vairāku sižetu ciklu, kurā cenšas skaidrot, kas būtu jāmaina Latvijas basketbolā. Viens no iemesliem gandrīz pēc ikviena zaudējuma sporta arēnās tiek meklēts trenera izskatā.

Basketbola kuluāros par to runāja jau ilgāku laiku, bet tagad arī publiskā telpā izskanējis galvenais iemesls, kāpēc pie Latvijas sieviešu valstsvienības stūres vairs neredzam Mārtiņu Zībartu, kurš iepriekš mūsu dāmu izlasi spēja aizvest uz vēsturisku debiju Pasaules kausā, bet vēlāk savainojumu un sastāva problēmu mocītā komanda Eiropas čempionātā, kura grupu turnīra spēles aizvadīja Rīgā, nespēja tikt augstāk par 11. vietu.

Treneris Zībarts pēc neveiksmes atkāpās no amata, bet no LTV sižetā vēstītā noprotams, ka tik un tā viņa kandidatūra tika izskatīta kā variants, kurš varētu vadīt izlasi Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Tomēr Latvijas Basketbola savienības valde esot izvēlējusies sieviešu basketbolā nepieredzējušo Mārtiņu Gulbi, jo viņš spētu atrast kopīgu valodu ar vienu no valstsvienības līderēm Aneti Šteinbergu.

LTV sižetā Zībarts atklāj, ka darbu ar valstsvienību pametis, jo neredzējis iespēju sastrādāties ar Šteinbergu un nolēmis dot iespēju kādam citam, kurš varētu Aneti atgriezt Latvijas izlases rindās.

Viena no pēdējo gadu Latvijas labākajām basketbolistēm sociālajos tīklos pamatīgi noskaitusies uz sava bijušā trenera komentāriem, un aicina netēlot svēto, kā arī izbeigt visā notikušajā vainot viņu:  “Esi vienreiz vecis un beidz mani vainot tajā, ka atkāpies no amata. Nevienam neprasīju tavu atkāpšanos. Mans lūgums bija atļaut man pievienoties izlasei divas nedēļas pirms Eiropas čempionāta (red.-2019. gada Eiropas čempionāta finālturnīra). Tu to uzskatīji par neiespējamo misiju. Manuprāt, šis temats būtu reiz jāizbeidz un jāatstāj pagātnē. Man ir pietiekami daudz sūdu liets virsū, un tas nekas. Es turpināšu iet ar augsti paceltu galvu, neskatoties ne uz ko. Tu vari turpināt sniegt intervijas LTV, domājot, ka padari sevi par svēto, bet pietiks pieminēt manu uzvārdu,” tviterī raksta Šteinberga.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās