foto: Zumapress/Scanpix
Ostapenko uzvar arī Dohas "WTA 500" turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2021. gada 2. marts, 15:41

Ostapenko uzvar arī Dohas "WTA 500" turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pārī ar rumānieti Moniku Nikulesku otrdien svinēja uzvaru Dohas "WTA 500" sērijas turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā.

Ostapenko (WTA 51.) kopā ar Nikulesku ar 6-4, 6-2 pieveica Japānas pāri Šuko Aojama/Ena Šibahara.

Pirmajā setā trīs pirmajos geimos uzvarēja tenisistes, kas uzņēma servi, ar 2-1 vadībā izvirzoties Latvijas/Rumānijas duetam un pārsvaru noturot līdz seta beigām, kur gan izdevās uzvarēt tikai ar trešo setpunktu.

Otrajā setā arī uz uzvarētu punktu servējot Ostapenko un Nikulesku atbildēja ar zaudētu nākamo geimu, taču piektajā un septītajā geimā vēlreiz izdevās uzvarēt, servējot japānietēm.

Uzvarētājas precīzāk servēja, trāpot 72% pirmo servju, kamēr japānietēm tas izdevās 58,5% gadījumu. Ostapenko un Nikulesku bija labāka gan pirmās, gan otrās serves punktu izspēlē.

Uzvarētājas realizēja piecas no desmit breikbumbām, kamēr pretinieces - divas no septiņām. Arī kopumā punktus vairāk guva uzvarētājas (57:46).

Par uzvaru Ostapenko nopelnīja 100 pasaules ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmdien vienspēļu turnīrā Ostapenko (WTA 51.), kas šajā turnīrā saņēmusi rīkotāju īpašo ielūgumu, ar 6-0, 6-2 sagrāva pasaules ranga 11.numuru nīderlandieti Kiki Bertensu, kurai šī bija atgriešanās spēlē pēc traumas izdziedēšanas. Latvijas tenisistes pretiniecei turnīrā bija piešķirts piektais numurs.

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko dod 55 WTA ranga punktus.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 44.).

Miljardiere tenisā - Džesika Pegula

Džesikas Pegulas tēvs Terenss tālajā 1983. gadā aizņēmās 7500 ASV dolāru (6200 eiro), lai dibinātu uzņēmumu “East Resources”. Uzņēmums attīstījās, ...

gallery icon
42

Ostapenko līdz Kataras turnīram pēdējo spēli aizvadīja Austrālijas atklātajā čempionātā, kur pirmajā kārtā piekāpās čehietei Karolīnai Muhovai. Iepriekš viņa Austrālijā "Gippsland Trophy WTA 500" turnīrā izstājās trešajā kārtā.

Turnīrs Dohā uz cietā seguma noritēs līdz sestdienai.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.