Basketbols
2021. gada 2. marts, 13:43

Žagars paliks Spānijas komandā līdz simtprocentīgai atlabšanai no traumas

Jauns.lv / LETA

Latviešu saspēles vadītājs Artūrs Žagars izlasē gūtās traumas dēļ paliks Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) kluba Badalonas "Joventut" rindās līdz pilnīgai abduktora muskuļa izārstēšanai, otrdien savā "Twitter" kontā paziņoja Spānijas vienība.

Iepriekš Badalonas televīzija un radio jau ziņoja, ka Latvijas basketbolistam ir cirkšņa savainojums, kas liegs spēlēt pusotru mēnesi.

Bija plānots Žagaru pēc izlašu pārtraukuma izīrēt Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandai, kuru trenē Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs un pārstāv Jānis Kaufmanis, taču traumas dēļ darījums nenotika.

"Apstiprinām, ka spēlētājs guvis abduktora muskuļa plīsumu. Saspēles vadītājs paliks Badalonas komandā, lai sāktu atveseļošanās procesu un varētu atsākt sezonu, kad būs tam 100% gatavs," vēsta ieraksts kluba "Twitter" kontā.

20 gadus vecais Žagars šajā sezonā nebija ieguvis "Joventut" treneru uzticību, turklāt Latvijas izlases spēlēs guva savainojumu.

ACB viņš šosezon ir piedalījies 12 mačos, kuros caurmērā piecās minūtēs guvis 1,8 punktus un 0,8 reizes rezultatīvi piespēlējis. ULEB Eirokausā latviešu basketbolistam septiņās spēlēs vidēji piecās minūtēs viens punkts un 0,6 rezultatīvas piespēles.

Janvāra beigās "Joventut" papildināja sastāvu ar Demetriusu Montelu Džeksonu, līdz ar to komandā bija jau četri saspēles vadītāji, jo šajā pozīcijā spēlē arī Ferrans Basass un Nenads Dimitrijevičs, kuriem vienībā ir lielāka loma nekā latvietim.

Žagaram šī ir otrā pilnvērtīgā sezona ACB čempionātā.

Žagars 2018. gada vasarā Latvijas U-18 izlases sastāvā Rīgā kļuva par Eiropas vicečempionu, bet pērn februārī viņš debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā.

Badalonas komandas sistēmā viņš ir kopš 2017. gada vasaras. Pirms tam viņš spēlēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL), "Rīga"/DSN komandu aizvedot līdz čempionu titulam U-19 vecuma grupā.