foto: Zane Bitere/LETA
Latviju Eiropas vieglatlētikas čempionātā telpās pārstāvēs skrējēji Velvere un Petrušenko
VIdējo distanču skrējēja Līga Velvere.
Citi sporta veidi
2021. gada 25. februāris, 17:53

Latviju Eiropas vieglatlētikas čempionātā telpās pārstāvēs skrējēji Velvere un Petrušenko

Jauns.lv / LETA

Polijas pilsētā Toruņā gaidāmajā Eiropas vieglatlētikas čempionātā telpās Latviju pārstāvēs skrējēji Līga Velvere un Iļja Petrušenko, ceturtdien ziņo Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs pieļāva iespēju, ka Eiropas čempionātā Polijā varētu piedalīties četri Latvijas vieglatlēti.

Trešdien noskaidrojās, ka uz Poliju nedosies Latvijas labākā sprintere Sindija Bukša, taču dienu vēlāk LVS atklāja, ka meistarsacīkstēs startēs 800 metru speciāliste Velvere un Petrušenko, kura kroņdisciplīna ir 400 metru skrējiens.

Velvere Eiropas čempionāta normatīvu telpās - divas minūtes un 5,50 sekundes vairākkārt izpildījusi jau kopš 2019.gada 1.maija. Tas pats attiecas uz normatīvu stadionā - divas minūtes un divas sekundes. Velverei šis būs jau trešais Eiropas čempionāts telpās, startējot 800 metru disciplīnā.

2017.gadā Velvere kvalifikācijā sasniedza 12.ātrāko laiku, bet pusfinālā pārkāpa iekšējo līniju un tika diskvalificēta. Divus gadus vēlāk viņa Lielbritānijā ierindojās desmitajā pozīcijā.

Velvere šosezon vēl ne reizi nav startējusi sacensībās telpās.

"Līdz šim gatavošanās ir bijusi citādāka, ņemot vērā manu dienestu armijā, pandēmijas ierobežojumus un neesošās sacensības. Treniņu pamata plāns tiek balstīts olimpisko spēļu virzienā. Savukārt šim čempionātam mērķtiecīgi gatavojos pēdējos divus mēnešus," sarunā ar LVS teica Velvere.

"Startēt Eiropas čempionātā, pirms tam nestartējot nekur, būs izaicinājums. Šogad 800 metros līmenis Eiropā ir kā nekad. Top 10 vidējais rezultāts ir par sekundi ātrāks nekā iepriekšējā sezonā. Konkurence ir milzīga, bet es tiecos uz finālu," atklāja 800 metru skrējēja.

2019.gadā Velvere Francijā sacensībās telpās sasniedza savu personīgo rekordu - divas minūtes un 1,10 sekundes.

Tikmēr liepājniekam Petrušenko šī būs debija Eiropas čempionātā telpās. Viņš iespēju piedalīties sacensībās nopelnīja, pateicoties čempionāta rīkotājiem. Petrušenko nedaudz pietrūka, lai izpildītu normatīvu telpās - 47,60 sekundes.

"Nedaudz motivācija pazuda pagājušajā nedēļā pēc ne pārāk veiksmīgā starta Lietuvas čempionātā, kur sarežģītā virāžu konstrukcija neļāva uzrādīt vēlamo rezultātu. Kopumā esmu ļoti priecīgs," par iespēju startēt Polijā teica skrējējs. "Līdz šim ar treneri mums ir bijušas ļoti labas iespējas sagatavoties Liepājas manēžā."

Runājot par sacensību plānu, sportists norāda, ka cerības un mērķi, protams, ir. "Kontroltreniņi ir bijuši labi. Uzskatam, ka čempionātā kā minimums ir jāizskrien U-23 Eiropas čempionāta normatīvs - 47,60 sekundes," teica Petrušenko.

Sportista personīgais rekords telpās ir 47,88 sekundes, kas uzstādīts pagājušajā gadā sacensībās "Katrīnas kauss" Kuldīgā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uzaicinājums piedalīties Eiropas čempionātā telpās tika arī daudzcīņniecei Laurai Ikauniecei, taču viņa pēc ceļgala savainojuma vēl nav gatava startēt.

Eiropas čempionāts telpās Toruņā notiks no 4. līdz 7.martam.