foto: Juris Rozenbergs
Latvijas delegāciju Tokijas un Pekinas olimpiskajās spēlēs vadīs Kārlis Lejnieks
LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.
Citi sporta veidi
2021. gada 24. februāris, 17:44

Latvijas delegāciju Tokijas un Pekinas olimpiskajās spēlēs vadīs Kārlis Lejnieks

Jauns.lv

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomiteja par Latvijas olimpiskās komandas delegācijas vadītāju gan Tokijas, gan Pekinas olimpiskajām spēlēm apstiprinājusi LOK ģenerālsekretāru Kārli Lejnieku, portālu Jauns.lv informēja LOK.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

XXXII vasaras olimpiskās spēles Tokijā  norisināsies no 2021. gada 23. jūlija līdz 8. augustam, bet XXIV ziemas olimpiskās spēles Pekinā notiks no 2022. gada 4. februāra līdz 20. februārim.

Kā vēsta LOK, 24. februārī izpildkomitejas sēdē tika skatīts arī LOK Statūtu grozījumu projekts, kas nosaka amatpersonu ievēlēšanu termiņus, kā arī piedāvā kārtību, kādā var tikt veikta izpildkomitejas locekļu – federāciju prezidentu vidū, kā arī citus grozījumus. Statūtu redakcija paredz, ka LOK prezidents var tikt ievēlēts amatā ne ilgāk kā uz 8 gadiem (divi amata termiņi), savukārt LOK ģenerālsekretāru un izpildkomitejas locekļus amatos ievēl ne ilgāk kā uz 12 gadiem (trīs amata termiņi), katru amatu uzskaitot atsevišķi.

Savukārt ar LOK Ģenerālas asamblejas lēmumu atsevišķos gadījumos var tikt veikta rotācija izpildkomitejas vēlēto locekļu – federāciju prezidentu vidū. Statūtu grozījumi ir jāpieņem LOK Ģenerālajā Asamblejā, kas notiks šī gada 26. martā.

Tāpat Izpildkomitejas sēdē tika arī prezentētas vienotas sporta identitātes vadlīnijas, kas paredz ieviest vienotu identitāti ne tikai ar LOK saistītajās organizācijās un aktivitātēs, bet aicina pievienoties visu sporta sabiedrību, akceptējot turpmāk vienotu Latvijas sporta identitāti gan vietēja, gan starptautiska mēroga sacensībās un pasākumos. Vadlīnijas paredz, ka valsts sporta identitāti veido trīs zvaigznes, kas ir prototips Brīvības pieminekļa zvaigznēm, un vārds “Latvija” ( latviešu valodā).

Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta institucionālie partneri  - Latvijas izglītības un zinātnes ministrija, AS “Latvijas Valsts Meži” un SOK Olimpiskā Solidaritāte; LOK Zelta partneri - mazumtirdzniecības tīkls “Rimi Latvia” un AS “LNK Industries”; LOK informatīvie partneri -  SIA “Izdevniecība “Rīgas Viļņi” un AS ”Radio SWH”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās