foto: Ieva Lūka/LETA
Latvijas biatlonisti pasaules čempionātā stafetē finišē 22.vietā; Rastorgujevs trasē nedodas
Aleksandrs Patrijuks (attēlā) stafeti uzsāka kā pirmais un Edgaram Misem to nodeva atrodoties 21.vietā.
Citi sporta veidi
2021. gada 20. februāris, 17:28

Latvijas biatlonisti pasaules čempionātā stafetē finišē 22.vietā; Rastorgujevs trasē nedodas

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu biatlona valstsvienība sestdien pasaules čempionātā Pokļukā ieņēma 22.vietu 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās, tiekot apdzīta par apli, kamēr uzvarēja Norvēģija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmajā posmā Aleksandrs Patrijuks šaušanā guļus izmantoja vienu rezerves patronu, pēc šautuves esot 13.vietā, bet šaušanā stāvus viņam divi soda apļi un 21.vieta, nododot stafeti Edgaram Misem ar minūtes un 52,6 sekunžu atpalicību no Norvēģijas, kam sekoja Baltkrievija un Francija, kamēr Vācija bez soda apļiem posmu pabeidza pirms Latvijas.

Otrajā posmā Mise izmantoja vienu rezerves patronu šaušanā guļus, taču atkāpās uz 24.vietu trīs minūtes un 52,8 sekundes aiz līderes Norvēģijas, kas apsteidza Itāliju un Ukrainu.

Trešajā posmā Roberts Slotiņš izmantoja vēl trīs rezerves patronas, no kurām divas - šaušanā guļus, finišējot 22.vietā 27 komandu konkurencē, jo Latvija tika noķerta par apli, Andrejam Rastorgujevam trasē nedodoties.

Norvēģija pēc trešā posma tuvākos sekotājus - Ukrainas un Krievijas Biatlonistu savienības (SBR) komandas - apsteidza jau gandrīz par minūti.

Ceturtajā posmā Vetle Šostads Kristiansens atļāvās divreiz kļūdīties stāvus šaušanā, kopā ar Sturlu Holmu Lēgreidu un brāļiem Tarjeju un Juhannesu Tīngnēsu Bē izcīnot savai valstij desmito uzvaru pasaules čempionātos šajā disciplīnā.

Norvēģi ar astoņām kļūdām ugunslīnijā finišēja stundā 12 minūtēs un 27,4 sekundēs. Viņi par 33,1 sekundi apsteidza zviedrus, kuri izmantoja septiņas rezerves patronas, un par 50,9 sekundēm - SBR komandu, kas piecreiz kļūdījās šaušanā.

Ar vienu soda apli un 11 "pūdeļiem" ceturtā bija Francija, piektā bija Ukraina, kura visprecīzāk šāva, tikai četrreiz meklējot rezerves patronas, sestā - Itālija, kurai divi soda apļi un 14 "pūdeļi".

Šajā sezonā Latvija bija piedalījusies četrās stafetēs. Pirmajās divās latvieši tika apdzīti par apli, ieņemot 22. un 25.vietu, bet nākamajās divās izdevās sasniegt finišu, kur tika ieņemta 20. un 21.pozīcija. Pēdējās trīs stafetēs Latvija startējusi tādā pašā sastāvā, kā tika pieteikta šodien.

Savu augstāko pozīciju Latvijas vīri pasaules čempionāta stafetē izcīnīja 1999.gadā, kad piektie bija pazīstamā "lieliskā četrinieka" biatlonisti Oļegs Maļuhins, Ilmārs Bricis, Gundars Upenieks un Jēkabs Nākums.

2017./2018.gada sezonā Pasaules kausa posmā Hohfilcenē Latvija izcīnīja desmito vietu, toreiz komandā bez Rastorgujeva un Patrijuka startējot izlases tagadējam galvenajam trenerim Ilmāram Bricim un Oskaram Muižniekam.

Jau ziņots, ka sievietēm 4x6 kilometru stafetē Latvija ieņēma 22.vietu, tiekot apdzīta par apli.

Uzvarēja Norvēģija, kas ar 11 kļūdām šaušanā finišēja pēc stundas desmit minūtēm un 39 sekundēm. Viņas Vāciju, kas piecreiz kļūdījās šaušanā, apsteidza par 8,8 sekundēm, bet Ukrainu ar septiņām kļūdām šaušanā - par 9,2 sekundēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau pirmajā šaušanā Sanita Buliņa nopelnīja soda apli, 23 komandu konkurencē tobrīd apsteidzot vien Dienvidkoreju, kura bija spiesta mērot trīs soda apļus.

Šaušanā stāvus Buliņa sašāva piekto mērķi ar pirmo rezerves patronu un savu posmu aiz Igaunijas, bet gandrīz par minūti apsteidzot Dienvidkoreju, beidza 22.vietā divas minūtes un 59,6 sekundes aiz līdervienības Itālijas, kura cīņā par medaļām apsteidza Norvēģiju un Vāciju.

Otrajā posmā Latviju pārstāvēja Annija Keita Sabule, kura guļus ar pirmo rezerves patronu sašāva pēdējo mērķi, bet stāvus ļoti ātri sašāva visus piecus mērķus.

Ar to gan Latvijas izlases starts sestdien beidzās, jo komanda tāpat kā Dienvidkoreja, kura paspēja mērot sešus soda apļus, tika apsteigta par apli un ierindojās 22.vietā.

Tādējādi pie debijas pasaules čempionātā vēl netika Inese Golubeva, un arī Baiba Bendika, kurai bija jādodas trasē pēdējai, varēja sākt gatavoties svētdien paredzamajām sacensībām ar kopēju startu.

Iepriekšējā sezonā Latvijas biatlonistes pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezās pasaules čempionātā. Latvija 24 komandu konkurencē palika priekšpēdējā, jau otrajā etapā tiekot apdzīta par apli. Pērn Latvijas izlasi pārstāvēja Jūlija Matvijenko, Sanita Buliņa, Bendika un Ieva Pūce, taču pēdējās divas no viņām savus posmus neveica.

Pasaules čempionātos Latvijai labākais rezultāts ir divas 20.vietas, bet Pasaules kausā - 2007./2008.gadā Oberhofā izcīnītā desmitā pozīcija, kuru sarūpēja Madara Līduma, Gerda Krūmiņa, Žanna Juškāne un Līga Glāzere-Spalviņa.

Čempionāta noslēgumā svētdien būs spēkošanās distancēs ar kopēju startu.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.