foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix
Timmas un Bertāna pārstāvētie “Himki” pārtraukuši maksāt basketbolistiem algu
Jānis Timma.
Basketbols
2021. gada 18. februāris, 16:29

Timmas un Bertāna pārstāvētie “Himki” pārtraukuši maksāt basketbolistiem algu

Jauns.lv

ULEB Eirolīgā un VTB Vienotajā basketbola līgā spēlējošā Maskavas apgabala “Himki” komanda jau divus mēnešus saviem basketbolistiem nav maksājuši algu, vēsta Krievijas medijs News.ru.

ULEB Eirolīga 17. oktobrī paziņoja, ka uz laiku aizliedz Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvētajai Maskavas apgabala ''Khimki'' pieteikt jaunus spēlētājus, jo vienība kavē algu izmaksas esošajiem basketbolistiem. 30 dienu laikā tiks izvērtēta komandas finanšu stabilitāte un “fair play” pārkāpumi finanšu jautājumos.

Jādomā, ka tieši finanšu pārkāpumu dēļ Latvijas Basketbola savienībai izdevās vienoties ar “Himki” komandu, lai Jānis Timma un Dairis Bertāns varētu pievienoties Latvijas basketbola izlasei uz izšķirošajām spēlēm Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Maskavas apgabala “Himki”, kas neraugoties uz iespaidīgo budžetu un spēcīgo sastāva komplektāciju, jau no ULEB Eirolīgas sezonas sākuma pārliecinoši iekārtojās turnīra tabulas pēdējā pozīcijā. Vispirms komanda pēc daudzajiem zaudējumiem pārtrauca līgumattiecības ar galveno treneri lietuviešu speciālistu Rimu Kurtinaiti. Savukārt janvārī tika pārtrauktas līgumattiecības ar diviem NBA rūdītiem spēlētājiem - amerikāni Gregu Monro un zviedru Jūnasu Jerebko. Pēdējā laikā “Himki” spēlētāju rotācija bijusi ļoti mainīga un vienībām redzami manāmi robi garajā galā, kāpēc vēlējās sastāvu papildināt ar Krievijas izlases kapteini Andreju Voroncēviču.

"Himki" janvāra beigās piedzīvoja 15. zaudējumu pēc kārtas ULEB Eirolīgas mačos, kas ir jauns sacensību antirekords. “Himki” pašlaik 23 spēlēs izcīnījuši vien divas uzvaras, no priekšpēdējā vietā esošās Belgradas “Crvena Zvezda” atpaliekot par pieciem panākumiem.

Arī Vienotajā līgā “Himki” neklājas spoži, jo titulētā komanda ar septiņām uzvarām un septiņiem zaudējumiem ieņem vien septīto pozīciju.

Interesanti, ka lieta pret “Himki” klubu tika uzsākta pēc Eirolīgas spēlētāju asociācijas, kuras viceprezidents ir Jānis Timma, uzrakstītas sūdzības.