Basketbols
2021. gada 18. februāris, 07:03

Bertāns realizē deviņus tālmetienus un ar 35 punktiem palīdz "Wizards" izcīnīt uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē grozā raidīja deviņus tālmetienus un guva 35 punktus, abos rādītājos sasniedzot jaunu karjeras rekordu, un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Wizards" mājās ar 130:128 (24:41, 46:23, 30:29, 30:35) uzvarēja Denveras "Nuggets", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Rezultatīvāko spēli karjerā aizvadīja Bertāns, kurš trešdienas spēlē arī bija rezultatīvākais "Wizards" spēlētājs. Basketbolists laukumā pavadīja 29 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā guva 35 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Viņš grozā raidīja deviņus no 11 tālmetieniem, kā arī realizēja visus astoņus soda metienus. 

Tāpat viņš reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra bumbu un arī bloķēja metienu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, kamēr "Wizards" ar Bertānu laukumā guva par desmit punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Bertāns pagājušajā sezonā vienā no spēlēm guva 32 punktus, bet trešdien viņš sasniedza jaunu karjeras rekordu. Tāpat basketbolists vēl ne reizi iepriekš vienā spēlē nebija iemetis vairāk par astoņiem "trejačiem". Bertāns šajā spēlē tālmetienus izpildīja ar 81,8% precizitāti.

Vēlāk noskaidrojās, ka Bertāns kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš spēlē iesaistījies no rezervistu soliņa un spējis realizēt deviņus tālmetienus. Tāpat viņš šajā spēlē ne reizi neizmeta divpunktu vērtu metienu.

Uzvaru nesošā metiena autors Bredlijs Bīls guva 25 punktus, izcīnīja četras bumbas zem groziem un desmit reizes rezultatīvi piespēlēja. Rasels Vestbruks guva 12 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un 12 reizes rezultatīvi piespēlēja, nopelnot "triple double".

"Nuggets" rindās 35 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Džamala Mareja rēķinā, bet Nikola Jokičs pievienoja 33 punktus, septiņas bumbas zem groziem un deviņas rezultatīvas piespēles.

Aptuveni 31 sekundi līdz spēles beigām rezultāts bija 125:125, bet tālmetiena izpildīšanas brīdī noteikumi tika pārkāpti pret Bertānu. Basketbolists stājās uz soda metienu līnijas un drīz vien panāca 128:125. "Wizards" trešo uzvaru pēc kārtas 0,1 sekundi līdz spēles beigām nokārtoja Bīls. Basketbolists mirkli pirms spēles beigām stājās uz soda metienu līnijas un realizēja divus metienus, nodrošinot "Wizards" minimālu uzvaru.

"Wizards" trīs uzvaras pēc kārtas nebija izcīnījusi kopš 2018.gada decembra.

Sestdien "Wizards" savā nākamajā spēlē tiksies ar Portlendas "Trail Blazers".

"Wizards" ar deviņām uzvarām 26 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 13.vietu.

Tikmēr citā spēlēs Hjūstonas "Rockets" bez Rodiona Kuruca palīdzības viesos ar 113:118 (24:38, 19:31, 36:27, 34:22) piekāpās Filadelfijas "76ers".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kurucs bija spēles pieteikumā, bet laukumā nedevās.

"Rockets" komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Džons Vols, bet pa 19 punktiem pievienoja Džašons Teits un Demarkuss Kazinss, kuram arī astoņas bumbas zem groziem. Žoels Embīds otrā laukuma pusē guva 31 punktu, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un deviņreiz rezultatīvi piespēlēja. Setam Karijam 25 punkti un piecas rezultatīvas piespēles.

Piektdien Hjūstonas vienība tiksies ar Kristapa Porziņga pārstāvēto Dalasas "Mavericks", kas trešdien sniega vētras dēļ mājās netikās ar Detroitas "Pistons".

"Rockets" ar 11 uzvarām 28 spēlēs Rietumu konferencē ieņem pirmspēdējo jeb 14.vietu.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.