foto: AP/Scanpix
Džeimsam visvairāk balsu pēc divām NBA Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma nedēļām
Lebrons Džeimss.
Basketbols
2021. gada 12. februāris, 09:44

Džeimsam visvairāk balsu pēc divām NBA Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma nedēļām

Jauns.lv / LETA

Pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma divām nedēļām vislielāko atbalstu saņēmis Losandželosas "Lakers" uzbrucējs Lebrons Džeimss, NBA vēsta savā "Twitter" kontā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Balsojums par Rietumu un Austrumu konferenču starta pieciniekiem sākās pirms divām nedēļām un noslēgsies 16.februārī plkst.23.59 pēc Austrumkrasta laika jeb 17.februārī plkst.6.59 pēc Latvijas laika.

Džeimss ar 4 369 533 balsīm ir līderis Rietumu konferences garo spēlētāju vērtējumā. Otro vietu ar 3 006 981 balsi ieņem Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets"), bet trešais ar 2 462 621 balsi ir Kavai Lenards (Losandželosas "Clippers"). Turpat aiz pirmā trijnieka ar 2 329 371 balsi ir Džeimsa komandasbiedrs Entonijs Deiviss, bet nedaudz pāri miljonam balsu ir Polam Džordžam (Losandželosas "Clippers").

Arī aizsargu vidū Rietumos ir izteikts līderis - Stefans Karijs (Goldensteitas "Warriors"), kurs saņēmis 4 033 050 balsis. Tālāk ar 2 484 552 balsīm ir Kristapa Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks"), bet trešo vietu ar 2 095 157 balsīm ieņem Demiens Lilards (Portlendas "Trail Blazers"). Vairāk nekā četrreiz mazāks atbalsts par Lilardu ir ceturtajā pozīcijā esošajam Donovanam Mičelam (Jūtas "Jazz").

Bruklinas "Nets" uzbrucējs Kevins Durants ir savācis otru lielāko balsu skaitu līgā un ar 4 234 433 balsīm ir līderis starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem. Otrais ar 3 282 478 balsīm ir Milvoki "Bucks" zvaigzne Jannis Adetokunbo, trešo vietu ar 3 022 105 balsīm ieņem Žoels Embīds (Filadelfijas "76ers"), bet Džeisonam Teitumam (Bostonas "Celtics") ir 1 680 780 balsis. Augstajā septītajā vietā ar 397 711 balsi ir Indiānas "Pacers" lietuviešu zvaigzne Domants Sabonis.

Savukārt starp aizsargiem Austrumu konferencē līderis ir Dāvja Bertāna komandasbiedrs Bredlijs Bīls (Vašingtonas "Wizards"), kurš iekrājis 2 528 719 balsis. Ar 2 104 130 un 1 829 504 balsīm attiecīgi seko divi Durenta komandas biedri Kairijs Ērvings un Džeimss Hārdens. Arī šeit izkristalizējies labāko trijnieks, jo ceturtajā vietā esošais Džeilens Brauns ("Celtics") sakrājis nedaudz vairāk par miljonu balsu.

Sākumsastāvos katrā konferencē būs trīs garie spēlētāji un divi aizsargi.

Balsošanas laikā līdzjutēji var vienu reizi dienā balsot ar NBA lietotnes palīdzību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com". Tāpat ik dienu var balsot sociālajā vietnē "Twitter", līdzās tēmturim #NBAAllStar tvītojot vai retvītojot tēmturi ar basketbolista vārdu un uzvārdu vai atzīmējot viņa lietotājvārdu.

Piecās dienās - 30.janvārī, 2., 4., 13. un 16.februārī - atdotajām balsīm ir divtik liela vērtība.

Tāpat kā līdzjutēji, starta piecinieku izvēlē piedalīsies NBA spēlētāji un mediji. Piekto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam būs 50% nozīme, kamēr pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Starta piecinieki tiks paziņoti 18.februārī, bet piecas dienas vēlāk būs iespēja iepazīties arī ar NBA Visu zvaigžņu spēles rezervistiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle tiks rīkota 7.martā Atlantā.

Iepriekšējā sezonā Čikāgā NBA Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā tālmetienu konkursā latvietis Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu.

Pirms trim sezonām starp rezervistiem Visu zvaigžņu spēlei tika izraudzīts Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. Porziņģis pirms četriem gadiem uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz spēlēja NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā. Savā debijas sezonā jauno zvaigžņu spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs.

2020.gadā zvaigžņu spēlē Lebrona Džeimsa komanda ar 157:155 uzvarēja Jaņņa Adetokunbo vienību.