foto: ZUMAPRESS.com
Igauniete Kanepi Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā aptur pērnā gada čempioni Keninu
Igaunijas sieviešu tenisa otrā rakete Kaija Kanepi.
Citi sporta veidi
2021. gada 11. februāris, 08:14

Igauniete Kanepi Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā aptur pērnā gada čempioni Keninu

Jauns.lv / LETA

Igaunijas sieviešu tenisa otrā rakete Kaija Kanepi ceturtdien ar pārliecinošu uzvaru Austrālijas atklātajā čempionātā apturēja pērnā gada čempioni Sofiju Keninu no ASV.

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open"

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open" tenisa turnīru.

gallery icon

Igauniete otrās kārtas duelī 64 minūšu laikā svinēja uzvaru ar rezultātu 6-3, 6-2.

Kanepi WTA rangā ieņem 65.vietu, bet Kenina ir ceturtā un ar šādu pašu numuru bija izlikta šī gada "Australian Open" vienspēļu turnīrā.

Igaunijas tenisiste gan neatstāja pretiniecei nekādas cerības, izceļoties ar desmit netveramajām servēm. Tāpat viņa guva 22 punktus ar uzbrukuma sitieniem un pieļāva 17 nepiespiestās kļūdas.

"Servēju ļoti labi un mans plāns bija spēlēt pēc iespējas agresīvāk," pēc uzvaras teica Kanepi, kura pirms tam pirmajā kārtā apturēja Anastasiju Sevastovu.

"Domāju, ka daudz palīdzēja iepriekšējā nedēļā uzkrātā spēļu pieredze tieši šajos apstākļos. Tāpat esmu spēlējusi daudz mačus Mārgaretas Kortas kortā," atzīmēja igauniete.

Kanepi karjeras laikā izcīnījusi 13 uzvaras pret pirmā desmitnieka tenisistēm, astoņas no tām "Grand Slam" turnīros. Šogad viņa no TOP10 pārspējusi Keninu un baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Igaunijas tenisiste ir lieliskā formā, jo uzvarējusi 16 no pēdējām 17 cīņām. 2020.gadu viņa noslēdza ar divām izcīnītām Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-25 trofejām, bet šogad pirms "Australian Open" viņa sasniedza "Gippsland Trophy WTA 500" turnīra finālu.

Nākamajā kārtā 35 gadus vecajai ziemeļu kaimiņu tenisistei gaidāma spēkošanās ar 28.numuru izlikto Donnu Vekiču no Horvātijas (WTA 33.).

Melburnā Kanepi ne reizi nav tikusi tālāk par trešo kārtu, bet pārējos trīs "Grand Slam" turnīros pa divām reizēm sasniegusi ceturtdaļfinālus.

Vēlāk Igaunijas veiksmīgo dienu Austrālijā turpināja šīs valsts pirmā rakete Anete Kontaveita (WTA 22.), kura ar 6-7 (5:7), 6-4 6-2 uzveica britu tenisisti Heteri Votsoni (WTA 60.). Nākamajā kārtā igaunietei būs spēkošanās ar amerikānieti Šelbiju Rodžersu (WTA 57.).

Otro kārtu pārvarēja arī planētas pirmā rakete un mājinieku favorīte Ešlija Bārtija, kura ar 6-1, 7-6 (9:7) bija pārāka pār citu Austrālijas tenisisti, rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo Darju Gavrilovu (WTA 387.). Trešajā kārtā viņu sagaida krievietes Jekaterinas Aleksandrovas (WTA 32.) pārbaudījums.

Turnīru turpina ar planētas sestā rakete Karolīna Plīškova, čehietei ar rezultātu 7-5, 6-2 pārspējot amerikānieti Danielli Rouzu Kolinsu (WTA 40.). Nākamajā kārtā viņa tiksies ar tautieti Karolīnu Muhovu (WTA 27.), kura pirmajā kārtā apturēja Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko.

Tāpat bez aizķeršanās trešajā kārtā iekļuva WTA ranga piektajā pozīcijā esošā ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura ar 6-4, 6-3 guva virsroku pār talantīgo amerikānieti Koko Gofu (WTA 48.). Turpinājumā ukrainiete spēkosies ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu (WTA 28.).

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs speciālos "burbuļa" apstākļos norisināsies līdz 21.februārim.