foto: REUTERS/SCANPIX
Publicēts Rīgā gaidāmā hokeja čempionāta spēļu kalendārs; Latvijas izlasei pirmā spēle pret ranga līderiem
Iepriekšējā tikšanās reizē 2018.gada Pasaules Čempionātā Hokejā Kanāda pagarinājumā ar 2:1 uzveica Latviju
Hokejs
2021. gada 5. februāris, 19:47

Publicēts Rīgā gaidāmā hokeja čempionāta spēļu kalendārs; Latvijas izlasei pirmā spēle pret ranga līderiem

Jauns.lv / LETA

Starptautiskā Hokeja Federācija (IIHF) piektdien publiskojusi Rīgā gaidāmā IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2021 spēļu kalendāru.

Latvijas hokeja izlase turnīru sāks pret IIHF ranga līderi Kanādas valstsvienību. Abu komandu B apakšgrupas duelis 21.maijā, piektdienā, "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.15. Turpat pirms tam spēkus mēros Vācijas un Itālijas hokejisti.

Latvijas hokeja valstsvienība cīnās pret Kanādas olimpisko izlasi

Latvijas hokeja izlase svētdien "Arēnā Rīga" pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Kanādas valstsvienībai, kas gatavojas startam ...

gallery icon
132

Savukārt A apakšgrupā turpat blakus esošajā Olimpiskajā sporta centrā vispirms Krievijas sportisti krustos nūjas ar čehiem, bet vakarā būs baltkrievu un slovāku savstarpējā cīņa.

Jau nākamajā dienā Latvija plkst.20.15 cīnīsies ar Kazahstānu, bet pēc vienas dienas atpūtas 24.maijā plkst.16.15 spēkosies ar Itāliju. Turpinājumā latviešiem būs divas atpūtas dienas, laukumā atgriežoties 27.maijā, kad plkst.16 paredzēts mačs ar ASV. Jau nākamajā dienā plkst.20.15 būs spēle ar Norvēģiju, 48 stundas vēlāk tiks aizvadīts duelis ar Somiju, bet vēl pēc vienas dienas atpūtas tajā pašā laikā apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts ar cīņu pret Vāciju.

2019. gada pasaules hokeja čempionāta finālspēle: Somijas hokejisti uzvar Kanādas izlasi

gallery icon
50

Pilns spēļu kalendārs apskatāms šeit.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Kā top jaunā hokeja halle, kur Rīgā trenēsies visas 16 valstsvienības

Tiek būvēta Daugavas stadiona ledus halle, kurā atradīsies divi hokeja laukumi, kas paredzēti 2021. gada hokeja pasaules čempionāta dalībnieku treniņiem.

gallery icon
43

Ja Covid-19 situācija Latvijā uzlabotos tik ļoti, ka skatītājiem būtu atļauts vērot spēles klātienē, IIHF kopā ar sacensību organizācijas komiteju būtu gatava trīs dienu laikā kopš Latvijas valdības akcepta noorganizēt biļešu tirdzniecību.

"Viss atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas. Ļoti ceru, ka tā uzlabosies, un daļa hokeja līdzjutēju varēs baudīt spēles tribīnēs," cerību organizācijas komitejas paziņojumā piektdien izsaka komitejas vadītājs Edgars Buncis. "Tomēr jāapzinās, ka situācija šobrīd ir nopietna, un nevaram būt pārsteidzīgi. Arī mēs, pasaules čempionāta organizācijas komiteja, aicinām ievērot valdības noteiktos ierobežojumus - tikai tā varam sasniegt vēlamo rezultātu."

Pasaules čempionāta kalendārs tiek veidots, ņemot vērā IIHF valstu izlašu reitingus. Tāpat tika uzklausītas mājinieku vēlmes, un izspēļu kārtību ietekmē biļešu pārdošanas stratēģija, par sarežģīto spēļu grafika sastādīšanas procesu organizācijas komitejas paziņojumā stāsta Buncis. Komitejai, sadarbojoties ar IIHF, partneri "Infront" un valstsvienību federācijām, tika pieņemts kopīgs lēmums.

Organizācijas komitejas vadītājs bilst, ka kolēģi no Baltkrievijas savā grupā bija paspējuši paveikt lielisku darbu, un būtiskas korekcijas nebija jāveic. Spēļu grafiks A un B apakšgrupām bija gatavs jau augustā, un šā brīža situācijā ir pārāk laikietilpīgi un sarežģīti izveidot jaunu grafiku.

Turnīram notiekot tikai Rīgā, nedaudz mainīsies treniņu grafiks. Tomēr, ņemot vērā, ka "Daugavas" ledus hallē būs divi laukumi, organizatori spēs nodrošināt visām 16 izlasēm saskaņotu grafiku.

Šobrīd mūsu galvenais izaicinājums ir Olimpiskā sporta centra pārbūve, kur notiks A apakšgrupas spēles, saka Buncis.

Otrdien IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Līdzjutēji pirms pasaules hokeja čempionāta spēles starp Latviju un Dienvidkoreju

Latvijas hokeja izlase otrdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja augstākās divīzijas debitanti Dienvidkoreju. Tikai ...

gallery icon
27

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.