Hokejs
2021. gada 2. februāris, 12:33

Savickis skaidro zādzību no Rīgas “Dinamo” pretinieku ģērbtuves

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis komentējis iepriekš izskanējušās runas par nu jau bijušā komandas aizsarga Džordana Mareja noziedzīgajām darbībām “Arēnā Rīga” pirms spēles pret Omskas “Avangard”.

Jauns.lv jau ziņoja, ka vairāki Krievijas mediji un portāls Sportacentrs.com vēstīja, ka Džordans Marejs pirms spēles pret Omskas “Avangard”, pārkāpjot gan epidemioloģiskos, gan krimināllikumā minētos noteikumus, bez atļaujas iegājis Boba Hārtlija trenētās komandas ģērbtuvē un piesavinājies “Avangard” spilgtākās zvaigznes Iļjas Kovaļčuka nūju.

Zādzības šķetināšanā esot bijuši iesaistīti arī “Arēnas Rīga” apsargi, ar kuriem kopā skatīti videokameru ieraksti, kas norādījuši uz iespējamo Džordana Mareja vēlmi, iespējams, tikt pie vērtīga suvenīra. Video materiālos esot redzams, kā Marejs vairākkārt “Arēnā Rīga” mēģina noslēpt nūju, ko beigās iznes ārā no halles.

Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija rada šaubas, vai Rīgas “Dinamo”, cenošoties glābt savu reputāciju, pretinieku komandai sākotnēji atklāja patiesos nūjas pazušanas iemeslus. Kā min portāls, iespējams, notikušajā vaina esot uzvelta apkopējām un viņu pašdarbībai.

Sarunā ar RIA Novosti, Savickis apstiprina notikušo un pauž, ka Džordans Marejs nožēlo izdarīto, tomēr spēlētāja palikšana komandā nebija iespējama: “Džordans nožēloja savas darbības. Lēmums pārtraukt līgumu bija vienbalsīgs. Neraugoties uz visu, no tādiem spēlētājiem ir jāatvadās. Tas, protams, ir ārkārtējs gadījums. Hokejists sagribēja, lai viņam būtu zvaigžņota spēlētāja nūja - ko nu tur padarīsi. Mēs visi bijām pārsteigti par šādu rīcību. Cilvēka mīlestība pret hokeju un pret hokeja zvaigznēm dažreiz iet pāri malām,” notikušo skaidro Savickis.

Krievijas mediji ziņo, ka Kovaļčuks, kurš saviem ik mača rituāliem un dažādām detaļām pievērš milzu uzmanību, bijis ļoti pārsteigts, ierodoties ģērbtuvē, un neatrodot savu nūju. Vēlāk ar arēnas darbinieku palīdzību tā tika atgūta. Apzinoties, cik daudz nūju ir katram profesionālam hokejistam, grūti spriest, vai tieši ar šo liktenīgo viņš atdeva rezultatīvu piespēli pāris stundu vēlāk notikušajā spēlē, palīdzot pārspēt Rīgas “Dinamo” ar 2:1.

Jauns.lv jau ziņoja, ka situācija ar pēkšņo Džordanu Mareja atskaitīšanu no komandas radīja daudz neskaidrību. Pēc 27. janvārī līdzīgā spēlē piedzīvotā zaudējuma pret spēcīgo Omskas “Avangard” dinamiešu galvenais treneris Pēteris Skudra paziņoja, ka jau nākamajā mačā uz ledus varētu iziet ilgāku laiku savainotais kanādiešu aizsargs Džordans Marejs, tomēr tā nenotika, jo jau nākamajā dienā izskanēja publisks paziņojums, ka pēc abpusējas vienošanās pārtrauktas līgumattiecības. Tagad skaidrs, ka notikušajā vainojams Mareja pārkāpums.