foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas “Dinamo” leģionāra atlaišana varētu būt saistīta ar zādzību no pretinieku ģērbtuves
Džordana Mareja vēlme tikt pie vērtīga suvenīra, iespējams, viņam maksājusi darbu, bet varēja būt vēl ļaunāk.
Hokejs
2021. gada 1. februāris, 11:33

Rīgas “Dinamo” leģionāra atlaišana varētu būt saistīta ar zādzību no pretinieku ģērbtuves

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā ar Rīgas “Dinamo” notika nu jau kārtējais visai grūti izskaidrojamais notikumu pavērsiens. Pēc trešdien līdzīgā spēlē piedzīvotā zaudējuma pret spēcīgo Omskas “Avangard” dinamiešu galvenais treneris Pēteris Skudra paziņoja, ka jau nākamajā mačā uz ledus varētu iziet ilgāku laiku savainotais kanādiešu aizsargs Džordans Marejs, tomēr tā nenotika, jo jau nākamajā dienā izskanēja publisks paziņojums, ka pēc abpusējas vienošanās pārtrauktas līgumattiecības.

Rodas jautājumi, vai tiešām treneris vispār netiek informēts par sastāvā gaidāmām izmaiņām un rotācijām, vai varbūt kanādiešu aizsargs pēkšņi ticis pie žilbinoša piedāvājuma spēlēt citur, ko Latvijas klubs cēli pieļauj, zinot, ka paši turpina vien teorētiski pretendēt uz izmukšanu no pēdējās vietas KHL turnīra tabulā. Tomēr portāla Sportacentrs.com rīcībā nonācis kāds pavisam cits iespējamais skaidrojums.

Pēc portāla Sportacentrs.com rīcībā esošās informācijas, Džordans Marejs pirms spēles pret Omskas “Avangard”, pārkāpjot gan epidemioloģiskos, gan krimināllikumā minētos noteikumus, bez atļaujas iegājis Boba Hārtlija trenētās komandas ģērbtuvē un piesavinājies “Avangard” spilgtākās zvaigznes Iļjas Kovaļčuka nūju.

Pēc portāla Sportacentrs.com rīcībā esošās informācijas, zādzības šķetināšanā esot bijuši iesaistīti arī “Arēnas Rīga” apsargi, ar kuriem kopā skatīti videokameru ieraksti, kas norādījuši uz iespējamo Džordana Mareja vēlmi, iespējams, tikt pie vērtīga suvenīra. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija rada šaubas, vai Rīgas “Dinamo”, cenošoties glābt savu reputāciju, pretinieku komandai ir atklājuši patiesos nūjas pazušanas iemeslus. Kā min portāls, iespējams, notikušajā vaina esot uzvelta apkopējām un viņu pašdarbībai.

Ne hokejisti, ne arī komandas notikušo nav komentējušas. Līdz ar to nav skaidrs, vai tas tiešām noticis un kādi bijuši Mareja rīcības patiesie motīvi.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Rīgas "Dinamo" trešdien pirmā guva vārtus pret spēcīgo Omskas "Avangard", taču nespēja to noturēt un piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas. "Dinamo" mājās ar 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) zaudēja Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlijai vadītajai "Avangard". Vienīgos vārtus Rīgas klubā guva Mārtiņš Dzierkals. Otrā perioda izskaņā laukumu priekšlaicīgi pameta komandas kapteinis Lauris Dārziņš. Uzbrucējs vienā no spēles epizodēm saņēma sitienu pa potīti un laukumu pameta ar medicīnas personāla palīdzību. Iepriekš "Dinamo" lazaretē bija nonākuši arī uzbrucējs Džeisī Lipons un aizsargs Jānis Voris.

"Domāju, ka Lauri šodien diemžēl esam pazaudējuši uz kādu laiku," par kapteiņa gūto savainojumu teica Pēteris Skudra. "Ceru, ka nākamajā spēlē piedalīties varēs Džeisī Lipons, kā arī Džordans Marejs. Varbūt arī Jānis Voris būs sastāvā." Ja Lipons piektdien izgāja laukumā un guva vārtus zaudējumā ar 2:3 pret Čerepovecas “Severstaļ”, tad Voris vēl nespēlēja, bet Džordans Marejs Latvijas klubu bija jau pametis.