Hokejs
2021. gada 25. janvāris, 12:39

Draizaitls līdz ar finālsvilpi izrauj "Oilers" komandai uzvaru

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs Leons Draizaitls svētdien ar pēdējās sekundes metienu izrāva Edmontonas "Oilers" komandai uzvaru regulārā čempionāta spēlē.

Edmontonieši viesos ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:0, 2:2) uzvarēja Vinipegas "Jets".

Pamatlaika pēdējās minūtēs "Oilers" spēlēja vairākumā un tā beigās, "Jets" nepagūstot atgriezties piecu laukuma spēlētāju sastāvā, Draizaitls pēc Konora Makveivida piespēles panāca 4:3. Ripa vārtu līniju šķērsoja dažas sekundes desmitdaļas pirms pamatlaika beigām.

"Mums beigās bija pāris labas iespējas, taču visu izšķīra veiksme," tā par uzvaras vārtiem teica Draizaitls.

"Jets" vārtsargs Lorāns Brasuīts pēc spēles atzina, ka redzējis komandas biedru guļot uz ledus un gatavojoties bloķēt metienu, tāpēc gaidījis "augsto ripu", tomēr raidījums bija zemāks.

Tikmēr Pjuss Zuters izcēlās ar "hat-trick" un palīdzēja Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā ar rezultātu 6:2 (2:0, 1:1, 3:1) uzvarēt Detroitas "Red Wings".

24 gadus vecais šveiciešu uzbrucējs Zuters ir Cīrihes "Lions" audzēknis un NHL debitēja tikai pirms nepilnām divām nedēļām. 

Pretiniekiem divus vārtus guva Tailers Bertuci.

Citā mačā Losandželosas "Kings" izbraukumā ar 6:3 (2:1, 3:0, 1:2) apspēlēja Sentluisas "Blues". Losandželosas komandā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Anže Kopitars, bet pretiniekiem divus vārtus guva Breidens Šens.

Tikmēr Anaheimas "Ducks" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) guva virsroku pār Kolorādo "Avalanche". Mājinieku vārtsargs Džons Gibsons atvairīja 32 no 33 pretinieku metieniem. 

Dramatisku uzvaru svinēja Vegasas "Golden Knights", kas pretinieku laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Arizonas "Coyotes". Uzvaras vārtus 43 sekundes pirms finālsvilpes realizēja Viljams Kārlsons, bet vārtsargs Marks Andrē Flerī tika galā ar visiem 16 mājinieku metieniem.

Tāpat "sauso" uzvaru svinēja Ņūdžersijas "Devils", kas mājās ar rezultātu 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) uzveica Ņujorkas "Islanders". Skots Vedžvuds tika galā ar visiem 28 pretinieku raidījumiem.

Citviet Dalasas "Stars" mājās ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) uzveica Nešvilas "Predators". "Stars" visus trīs vārtus guva vairākumā un visos trīs piedalījās Džo Pavelskis un Rope Hincs, kuri maču noslēdza ar vienu precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm 

Vēl svētdien Toronto "Maple Leafs" viesos ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pārspēja Kalgari "Flames".

Jau ziņots, ka Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien palīdzēja Pitsburgas "Penguins" komandai savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 2:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers". Uzvaru mājiniekiem atnesa Džeiks Gencels, kurš pusotru minūti pirms pamatlaika beigām no zonas vidus raidīja ripu caur Igora Šestjorkina vārtsargiem.

Tikmēr Sanhosē "Sharks", kas joprojām spēlē bez latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcers, viesos ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) pārspēja Minesotas "Wild". Uzvaras vārtus nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām guva "Sharks" vadošais aizsargs Brents Bērnss, kurš panāca 4:3.

Tāpat uzvaru svētdien izcīnīja Bufalo "Sabres" komanda, kurai šosezon jāiztiek bez uzbrucēja Zemgus Girgensona. "Sabres" viesos ar 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Vašingtonas "Capitals". Uzvaras "bullīti" realizēja Džeks Aikels.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.