foto: LETA
Šteinberga ar 13 punktiem palīdz "Galatasaray" iekļūt FIBA Eirolīgas izslēgšanas turnīrā
Basketbols
2021. gada 22. janvāris, 23:13

Šteinberga ar 13 punktiem palīdz "Galatasaray" iekļūt FIBA Eirolīgas izslēgšanas turnīrā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga piektdien guva 13 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra apakšgrupas sestajā spēlē un palīdzēja savai komandai Stambulas "Galatasaray" izcīnīt uzvaru, kas deva vietu izslēgšanas turnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turcijas vienība D grupas pēdējā spēlē ar 75:65 (14:16, 24:19, 16:14, 21:16) uzvarēja Francijas klubu Buržas "Tango".

Šteinberga laukumā pavadīja 30 minūtes un 29 sekundes, grozā trāpot piecus no sešiem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem. Tāpat ikšķiliete izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva trīs kļūdas un iekrāja 16 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Uzvarētājām 18 punktus guva Epifānija Prinsa, 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Mersedesai Raselai, bet 11 punktus guva un desmit bumbas zem groziem izcīnīja Eindžela Makaftrija.

Ar sešām uzvarām sešās spēlēs D grupā pirmo vietu ieņem "Sopron", "Galatasaray" izcīnījusi trīs panākumus sešos dueļos, bet pa vienai uzvarai piecās cīņās ir "Tango" un "Basket Landes" komandām.

Citā spēlē Elīnas Babkinas pārstāvētā Krievijas komanda Orenburgas "Nadežda" Salamankā A grupas spēlē ar 80:78 (19:18, 17:20, 26:27, 18:13) uzvarēja Izmitas "Belediyespor" no Turcijas.

Babkina šajā spēlē laukumā pabija 16 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Saspēles vadītāja grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet abi tālmetieni nebija precīzi. Viņa arī nopelnīja vienu personisko piezīmi, pieļāva četras kļūdas un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -9, kas bija sliktākais sniegums komandā.

Krievijas komandā ar 17 punktiem izcēlās Anastasija Šilova, par vienu mazāk iemeta Elizabeta Komarova, bet 15 punktus nopelnīja Natālija Žedika. Izmitas vienības rindās 25 punkti un piecas atlēkušās bumbas Ērikai Vīlerei, bet vēl 20 punktus iemeta Milica Jovanoviča.

"Nadežda" vienībai Eirolīgā februārī vēl priekšā viena spēle, kurā nepieciešama uzvara, lai saglabātu cerības par ceturtdaļfinālu. Šajā grupā līdere ar piecām uzvarām piecās spēlēs ir Salamankas "Perfumerias Avenida", ar diviem panākumiem piecos dueļos seko Kurskas "Dinamo" un "Nadežda", bet Izmitas basketbolistes zaudējušas visās trīs cīņās.

Tikmēr Kristīnes Vītolas pārstāvētā Turcijas vienība Stambulas "Fenerbahce" Prāgā B grupas mačā ar 67:65 (16:11, 17:19, 16:17, 18:18) pieveica Lionas ASVEL no Francijas.

Vītola laukumā pavadīja 17 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā guva četrus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Basketboliste grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem, bet vienīgais tālmetiens bija neprecīzs. Tāpat viņa nopelnīja vienu personīgo piezīmi, pieļāva trīs kļūdas, reizi bloķēja metienu un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -13, kas bija sliktākais sniegums komandā.

Uzvaru ar 18 punktiem un desmit bumbām zem groziem kaldināja Aļina Jagupova, bet 15 punktus iekrāja Kaila Makbraida. Francijas klubā ar 20 punktiem rezultatīvākā bija Marine Johanesa.

Savukārt otrā šīs grupas spēlē Gundara Vētras trenētā Polijas komanda Gdiņas "Arka" ar 67:80 (16:18, 13:16, 10:21, 28:25) piekāpās Prāgas ZVVZ USK.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Turcijas komanda jau pirms šīs cīņas bija nodrošinājusi sev vietu ceturtdaļfinālā. "Fenerbahce" grupu turnīru noslēdza ar piecām uzvarām sešās spēlēs, ar četriem panākumiem sekoja ASVEL, kamēr Prāgas ZVVZ USK nopelnīja divas uzvaras. Gundara Vētras vadītā Polijas vienība Gdiņas "Arka" pie uzvarām netika.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notika vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tiks sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā. Tikmēr ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".