Futbols
2021. gada 22. janvāris, 13:07

Pārtrūkusi "Liverpool" 68 nezaudēto mājas spēļu sērija

Jauns.lv / LETA

Anglijas premjerlīgas kluba "Liverpool" 68 nezaudēto mājas spēļu sērija premjerlīgā ceturtdien negaidīti beidzās pēc Ešlija Bārnsa 11 metru soda sitiena 0:1 zaudējumā pret "Burnley".

Vācu trenera Jirgena Klopa vadītajiem Liverpūles vīriem nav izdevies uzvarēt jau piecās līgas spēlēs pēc kārtas, vērojot, kā pamazām attālinās čempionu titula aizstāvēšana, sešus punktus atpaliekot no līdera Mančestras "United" un ierindojoties ceturtajā vietā.

"Burnley" spēli uzsāka tikai vienu vietu virs izkrišanas no līgas zonas, taču tagad attālinājusies no 18.vietas jau par septiņiem punktiem.

Bārnsu septiņas minūtes pirms spēles laika beigām soda laukumā paklupināja vārtsargs Alisons Bekers, un pats "cietušais" arī pārspēja brazīlieti no 11 metru atzīmes

Liverpūles vienība nebija izjutusi sakāvi premjerlīgas mačos "Anfield" stadionā kopš 2017.gada aprīļa.

Kopš tā laika "sarkanie" pēc 30 gadu gaidīšanas ieguva līgas čempionu titulu, taču viņu izredzes atkārtot šo varoņdarbu strauji zūd pēc katastrofālās spēles pēdējā mēnesī.

Neskatoties uz daudzām traumām aizsardzībā, Liverpūles komanda nespēja gūt vārtus jau ceturtajā līgas spēlē pēc kārtas.

Uz Liverpūles kluba 16 gadu ilgāko premjerlīgas vārtu "sausumu" Klops reaģēja, uz rezervistu soliņa atstājot labākos vārtu guvējus - Mohamedu Salāhu un Robertu Firminu.

Arī beļģis Divoks Oriži, kurš pirms divām sezonām Čempionu līgas pusfināla 4:0 uzvarā "Barcelona" bija guvis divus vārtus, ir pieklusis, kopš 2019.gada decembra gūstot tikai vienus vārtus premjerlīgā.

Salāhs un Firminu uzbrukumā devās talkā Sadio Manē otrā puslaika sākumā, taču "Burnley" izturēja nemitīgo Liverpūles futbolistu spiedienu.

Poups izcili atvairīja Salāha sitienu tuvajā vārtu stūrī, bet Firminu no labas pozīcijas trieca bumbu tālu garām vārtiem.

"Burnley", kas saviem spēkiem pēdējās četrās spēlēs bija guvusi tikai vienus vārtus, spēli novadīja līdz uzvarai, pateicoties savam pirmajam 11 metru sitienam sezonā.

Tā bija "Burnley" pirmā uzvara "Anfield" stadionā kopš 1974.gada, pateicoties komandas kapteiņa Bena Mī pēdējā minūtē uz vārtu līnijas atvairīja vēl vienu Firminu mēģinājumu ieņemt viesu vārtus.

Pēc svētdienas neizšķirta (0:0) savā laukumā ar Mančestras "United" Klops jau teica, ka ar pašreizējo sportisko formu Liverpūles vienībai uzmanības centrā jābūt iekļūšanai labāko četriniekā premjerlīgā un Čempionu līgas kvalifikācijai, nevis titulam.

Čempioni līdz savai nākamajai spēlei līgā var atkāpties pat līdz septītajai vietai turnīra tabulā.

Pēc svētdienas vizītes pie Mančestras "United" Anglijas Futbola asociācijas kausa izcīņā "Liverpool" nākamajās sešās premjerlīgas spēlēs tiksies ar līgas piecām no septiņām labākajām komandām, sākot ar došanos pie Totenhemas "Hotspur" nākamajā ceturtdienā.

Līgas vadībā ir Mančestras "United", kurai ir 40 punkti 19 mačos. Par diviem punktiem atpaliek cita Mančestras vienība "City", kas 18 spēlēs iekrājusi 38 punktus. Tikpat punktu 19 cīņās ir Lesteras "City" rēķinā. Ar 34 punktiem 19 dueļos seko "Liverpool", par vienu mazāk 18 spēlēs ir Totenhemas "Hotspur", Liverpūles "Everton" vadošo sešinieku noslēdz ar 32 punktiem 17 mačos, bet tikpat punktu 19 dueļos ir Vesthemas "United".