foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix
Jānis Kalniņš neslēpj, ka viņam visvairāk nepatīk ielaist vārtus pēc latviešu hokejista metiena
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš.
Hokejs
2021. gada 21. janvāris, 10:44

Jānis Kalniņš neslēpj, ka viņam visvairāk nepatīk ielaist vārtus pēc latviešu hokejista metiena

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Helsinku "Jokerit" šosezon trīsreiz pabija Covid-19 ierobežojumu pauzē, un pirmie Latvijas vārtsarga šajā komandā Jāņa Kalniņa treniņi ar ripas ķeršanu pēc pauzēm bija grūti, trešdien stāsta vārtsargs sarunā ar KHL preses dienestu līgas tīmekļa vietnē.

Pusotru mēnesi pirms pamatturnīra beigām "Jokerit" atrodas Rietumu grupas sestajā vietā, turklāt ar vairāku maču handikapu, salīdzinot ar konkurentiem.

Covid-19 dēļ trīs reizes šosezon "Jokerit" ir pabijusi karantīnā.

"Kad bijām nospēlējuši kādu 30.maču, man nebija sajūtas, ka būtu nospēlējuši tik daudz, jo līdz tam laikam jau trīs reizes bijām karantīnā," par sezonas īpatnībām stāsta Kalniņš. "Nedēļa mājās, tad atkal treniņi kopā ar komandu, spēles un tad atkal nedēļa mājās. Tas bija ļoti grūti psiholoģiski."

Latviešu vārtsargs saka, ka varējis pastaigāties ar suni vai skriet mežā, kur nav cilvēku, taču vārtsargam ir grūti nedarboties ar ripu - redzēt metienu, redzēt, kā tā lido.

"Mājās šo sajūtu nevar izjust, tāpēc pirmie treniņi pēc katras nākamās karantīnas man bija grūti," atzīst vārtsargs, kurš kopš pagājušās sezonas koncentrējas kārtējam mačam, tālāk nedomājot.

Viņš piebilst, ka komanda dažās spēlēs aizsardzībā spēlēja ļoti slikti, sākot ar uzbrucējiem un beidzot ar vārtsargu, kuri visi piedalās aizsardzības procesā.

"Pēdējo nedēļu laikā vairāk koncentrējāmies darbībai visās laukuma zonās, tāpēc maču rezultāti vairs nebija tik lieli," pārmaiņas komandas spēlē skaidro latvietis, kurš bērnībā no aizsarga pārkvalificējās uz vārtsargu un kura elks bija Artūrs Irbe.

Kalniņš atzinīgi izsakās par Sandi Ozoliņu, kura vadībā Rīgas "Dinamo" vienībā nospēlēta pussezona, pēc kuras Ozoliņš atkāpās no amata: "Tā bija laba pieredze, mēs visi sapratām Ozoliņa lomu mūsu hokejā. Viņš ir īsta leģenda, un man patika ar viņu strādāt. Mēs sazināmies ar viņu, vairāk runājot par pieredzi. Kad viņš kaut ko saka, nav iespējams kaut ko palaist ausīm garām."

Vārtsargs stāsta, ka nepatīkamākā ielaistā ripa karjerā laikam bija pret Ufas "Salavat Julajev", kad pēc metiena no centra ripa atrada ceļu vārtos saplēsta ķērājcimda dēļ.

"Un, protams, visvairāk man nepatīk, ja vārtus man iemet kāds no Latvijas spēlētājiem. Viņi visi ir mani draugi, bet gūtie vārti apliecina tikai to, ka viņi ir labāki par mani," saka Kalniņš.

Kalniņš šosezon piedalījies 23 spēlēs, kurās izcīnīja 13 uzvaras. Viņš vidēji mačā ir ielaidis savos vārtos 2,13 ripas, kā arī atvairījis 92,6% metienu.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.