Hokejs
2021. gada 16. janvāris, 08:35

Bļugers un "Penguins" arī otrajā mačā piekāpjas "Flyers"

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" piektdien savā otrajā šīs sezonas spēlē piedzīvoja zaudējumu.

"Penguins" viesos ar 2:5 (2:3, 0:0, 0:2) atzina "Flyers" pārākumu.

Bļugers šajā spēlē laukumā pavadīja 12 minūtes un 13 sekundes, no kurām trīs minūtes un 27 sekundes nospēlētas mazākumā. Uzbrucējs pielietoja divus spēka paņēmienus, zaudēja visos četros iemetienos un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

foto: AFP/Scanpix
Ivans Provorovs (vidū) priecājas par gūtajiem vārtiem.

Pitsburgas kluba cerības par uzvaru dzēsa Treviss Konecnijs, kurš šajā spēlē izcēlās ar trim vārtiem un rezultatīvu piespēli.

"Flyers" spēles rezultātu atklāja astotajā minūtē, kad vairākumā pēc ilgākas saspēles ripu vārtu priekšā izdevās nogādāt pie Konecnija, kuram atlika vien pielikt nūju. Tobrīd laukumā atradās arī Bļugers. Nepilnas divas minūtes vēlāk "Flyers" turpināja aktīvi uzbrukt, izdarot spiedienu uz "Penguins" aizsardzību, kas atmaksājās ar pretinieku kļūdu. Ripa vēlreiz vārtu priekšā nonāca pie Konecnija, viņam jau panākot 2:0.

Ivans Provorovs 12.minūtē pievienojās komandas biedra uzņemtajam kursam un ar metienu no tālienes jau panāca 3:0. "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs vienus vārtus vairākumā atguva, bet līdz perioda beigām rezultātu līdz viena vārtu pārsvaram samazināja Brendons Tanevs.

Tie vēlāk arī izrādījās pēdējie "Penguins" vārti, kamēr Konecnijs sev "hat-trick" noformēja trešā perioda 13.minūtē. Divas minūtes līdz spēles beigām savus otros vārtus šosezon guva Oskars Lindbloms.

"Penguins" aizsargs Kriss Letangs šo spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -4, bet "Flyers" komandā divas rezultatīvas piespēles iekrāja Jakubs Vorāčeks, Klods Žirū un Džeimss van Rīmsdaiks.

Nākamo spēli "Penguins", kas šosezon vēl pie uzvarām nav tikusi, aizvadīs svētdien, kad tiksies ar Vašingtonas "Capitals".

"Penguins" Austrumu divīzijā pagaidām ieņem pēdējo jeb astoto vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.