foto: AP/Scanpix
Durants tuvu "triple-double" "Nets" uzvarā, ko Kurucs noraugās no rezervistu soliņa
Kevins Durants (pa labi) aizvadījis ļoti sekmīgu spēli pret spēcīgo "Nuggets" vienību.
Basketbols
2021. gada 13. janvāris, 10:14

Durants tuvu "triple-double" "Nets" uzvarā, ko Kurucs noraugās no rezervistu soliņa

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs otrdien palika rezervē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, viņa pārstāvētājai Bruklinas "Nets" komandai svinot uzvaru.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 122:116 (27:35, 27:35, 36:20, 32:26) pārspēja Denveras "Nuggets".

Ņujorkiešiem rezultatīvākais ar 34 punktiem, 13 rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām bija Kevins Durants, 20 punktus guva Keriss Leverts, bet Kairija Ērvinga prombūtnē ar 16 punktiem atzīmējās Brūss Brauns.

Pretiniekiem 23 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un astoņas bumbas zem groziem bija Nikola Jokiča kontā, 22 punktus pievienoja Vils Bārtons, bet 20 punkti bija Džamalam Marejam.

Bruklinas komanda joprojām spēlē bez Ērvinga, kurš Stīva Neša vadītajai vienībai nevar palīdzēt personisku iemeslu dēļ. Kā paziņoja komandas ģenerālmenedžeris Šons Markss, Ērvinga atgriešanās datums nav noteikts, tomēr "Nets" un līga izmeklē gadījumu, kurā basketbolists redzams saviesīgā ģimenes pasākumā, nelietojot sejas masku.

"Nets" otrajā puslaikā atspēlēja 18 punktu deficītu un spēles otro daļu uzvarēja ar 68:46.

"Puišiem ir pašcieņa. Viņi devās laukumā un cīnījās, jo īpaši otrajā puslaikā," pēc mača teica Durants.

Bruklinas komanda ar sešām uzvarām 12 spēlēs Austrumu konferencē ieņem septīto vietu, bet Denveras vienība ar pieciem panākumiem 11 mačos ir 11. pozīcijā Rietumos.

"Nets" trešdien turpat Ņujorkā viesosies pie Ņujorkas "Knicks".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.