foto: EPA/Scanpix
Eiduka "Tour de Ski" septītajā posmā izcīna 29. vietu
Patrīcija Eiduka.
Citi sporta veidi
2021. gada 9. janvāris, 17:12

Eiduka "Tour de Ski" septītajā posmā izcīna 29. vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien "Tour de Ski" septītajā posmā, kurā sportistes sacentās sprinta distancē klasiskā stila slēpojumā, ierindojās 29.vietā, kamēr uzvaru izcīnīja zviedriete Linna Svāna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svāna finālā apsteidza tautietes Maju Dālkvistu un Emmu Ribomu, kuras viņa apsteidza par attiecīgi 0,54 un 0,84 sekundēm.

Eiduka iekļuva ceturtdaļfinālā, ierindojoties 29.vietā 42 pretinieču vidū.

Jau ziņots, ka ceturtdien vienai no sacensību favorītēm Linnai Svānai no Zviedrijas konstatēja saslimšanu ar Covid-19, taču atkārtotas pārbaudes neuzrādīja vīrusa klātesamību, tāpēc viņai ļāva startēt arī Valdifjemmē.

Visos līdzšinējos "Tour de ski" posmos latviete ir iekļuvusi labāko trīsdesmitniekā.

Sacensību kopvērtējuma līdere ir amerikāniete Džesija Diginsa, kura Krievijas pārstāvi Jūliju Stupaku apsteidz par 54 sekundēm. Trešā minūti un 51 sekundi aiz līderes ir somiete Krista Permekoski.

Eiduka ieņem 26.vietu līderei zaudējot astoņas minūtes un 47 sekundes.

Sacensības uzsāka 65 dalībnieces.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 602 punktiem ieņem amerikāniete Rozija Brenana, Tatjana Sorina no Krievijas iekrājusi 543 punktus, krieviete Natālija Ņeprajeva - 490 punktus. Eiduka ar 90 punktiem ieņem 33.vietu. U-23 konkurencē Eiduka atrodas sestajā pozīcijā.

Jau ziņots, ka Eiduka piektdien sestajā posmā, kurā sportistes sacentās desmit kilometru klasiskā stila slēpojumā ar kopēju startu, ierindojās 30.vietā.

Tūre noslēgsies 10.janvārī, sacenšoties ar kopēju startu desmit kilometros brīvajā stilā, lielai daļai distances vedot pret kalnu. Pēdējā etapā starta un finiša augstuma starpība būs 420 metri, bet stāvākajā kāpumā būs jāslēpo kalnā ar 30% slīpumu.

Jau ziņots, ka šogad prestižajā tūrē nepiedalās Indulis Bikše, kurš "Tour de Ski" startēja iepriekšējos četrus gadus.

Trešo gadu pēc kārtas Latvija ir bijusi pārstāvēta vīriešu un sieviešu konkurencē. Ja 20 gadus vecā Eiduka tūrē ir startējusi jau divas reizes, tad 21 gadu vecajam Vīgantam, kurš dalību sacensībās jau beidzis, tā bija debija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Eiduka iepriekšējās divās reizēs "Tour de Ski" piedalījās tikai pirmajos trijos posmos, tādējādi veicot tikai aptuveni pusi no tūres.

Šogad "Tour de Ski" nepiedalās titulētā Norvēģijas komanda, toties Pasaules kausa apritē atgriezušās divas citas slēpošanas lielvalsts izlases - Somija un Zviedrija.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Pērn vīriešu sacensībās Indulis Bikše tūri noslēdza 49.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca krievs Aleksandrs Boļšunovs un norvēģiete Terēze Juheuga.