foto: Zumapress/Scanpix
Voris savainojuma dēļ "Dinamo" vārtos nestāsies vairākas nedēļas
Jānis Voris mirkli pirms savainojuma.
Hokejs
2021. gada 8. janvāris, 15:57

Voris savainojuma dēļ "Dinamo" vārtos nestāsies vairākas nedēļas

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" rindās savainojuma dēļ tuvākajās nedēļās nebūs redzams vārtsargs Jānis Voris, piektdien ziņo klubs.

Jau ziņots, ka "Dinamo" mājās ar 2:6 (1:3, 0:2, 1:1) piekāpās Minskas "Dinamo", pārtraucot divu uzvarētu spēļu sēriju. Vārtus Rīgas komandā guva Rihards Bukarts un Miks Indrašis.

Voris vārtos stājās jau pirmā perioda sākumā un uzreiz iesaistījās spēlē, vairākkārt glābjot komandu. Aptuveni trešdaļas vidū Voris atvairīja pretinieka mesto ripu, bet Zeks Mičels paklupa un uzkrita vārtsargam uz kājas. Vora sejā bija redzamas sāpju grimases, taču viņš turpināja spēli.

Piektdien "Dinamo" ziņo, ka Voris komandai gūtā savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt vairākas nedēļas.

Savainoto spēlētāju sarakstā jau atrodas cits vārtsargs Staņislavs Gaļimovs, kurš nopietnu traumu guva 21.decembra spēlē.

Voris KHL regulārajā čempionātā šosezon piedalījies divās spēlēs, palīdzējis izcīnīt vienu uzvaru, atvairījis 85,2% pretinieku metienu, vidēji spēlē ielaižot 4,25 vārtus.

"Dinamo" rīcībā ir arī vārtsargi Ivans Naļimovs, kuru ceturtdien nomainīja Voris, kā arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga" spēlējošie Bruno Brūveris un Reinis Liepiņš.

Pēc ceturtdienas spēles galvenais treneris Pēteris Skudra atklāja, ka slimības dēļ kāda laiku sastāvā nebūs arī uzbrucējs Jānis Švanenbergs, kurš šosezon 21 spēlē izcēlies ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Savainoto spēlētāju sarakstā ir arī trīs aizsargi - Kristaps Sotnieks, Tonijs Sunds un Džordans Marejs, kuri turpina atgūties no slimības un savainojumiem.

Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs sestdien, kad mājās tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv".

Rīgas klubs ar 21 punktu 41 spēlē ieņem pēdējo vietu līgā.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.