foto: AP/Scanpix
Bīls ar 60 punktiem labo karjeras rekordu, bet neglābj "Wizards" no zaudējuma; Bertānam 17 punkti
Bredlijs Bīls trešdien guva 60 punktus un aizvadīja savu karjerā rezultatīvāko spēli.
Basketbols
2021. gada 7. janvāris, 08:10

Bīls ar 60 punktiem labo karjeras rekordu, bet neglābj "Wizards" no zaudējuma; Bertānam 17 punkti

Jauns.lv / LETA

Bredlijs Bīls trešdien guva 60 punktus un aizvadīja savu karjerā rezultatīvāko spēli Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet Dāvis Bertāns pievienoja 17 punktus, taču viņu pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" cieta zaudējumu.

"Wizards" viesos ar rezultātu 136:141 (24:33, 43:49, 39:34, 30:25) atzina līgas līdervienības Filadelfijas "76ers" pārākumu.

Bertāns trešdien spēlēja 32 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem, četrus no 12 tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu.

Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, divreiz kļūdījās un trīsreiz pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par vienu punktu vairāk nekā ielaida.

Anžejs Pasečņiks palika ārpus "Wizards" pieteikuma.

Ar jaunu karjeras rekordu - 60 punktiem - rezultatīvākais bija Bīls, bet ar 20 punktiem, 12 rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Rasels Vestbruks.

Uzvarētājiem ar 38 punktiem izcēlās Žoels Embīds, 28 punktus guva Sets Karijs, pa 19 punktiem bija Tobiasam Herisam un Šeikam Miltonam, bet 17 punktus guva un 12 rezultatīvas piespēles atdeva Bens Simonss.

"Wizards" ar divām uzvarām astoņās spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, bet "76ers" ar septiņām uzvarām astoņos dueļos ir pirmā Austrumos un visā līgā.

"Wizards" turpinājumā dosies uz Bostonu, kur piektdien spēkosies ar vietējo "Celtics". Komandai jau iepriekš nebija plānu pēc mača ar "76ers" atgriezties Vašingtonā.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.