foto: Hidalgo/Marca/Sipa/Shutterstock/ Vida Press
Viņa piekrita tikai pēc 20. vai 30. piedāvājuma: Ivana Rakitiča neticamais mīlasstāsts palīdzējis arī viņam laukumā
Kadrs no Ivana un Rakeles kāzām 2015. gadā.
Sporta zvaigznes
2021. gada 5. janvāris, 14:24

Viņa piekrita tikai pēc 20. vai 30. piedāvājuma: Ivana Rakitiča neticamais mīlasstāsts palīdzējis arī viņam laukumā

Jauns.lv

Spānijas futbola kluba “Sevilla” un kādreizējais “Barcelona” horvātu pussargs Ivans Rakitičs padalījies ar savu interesanto mīlasstāstu – kā spēja iekarot savas tagadējās sievas Rakeles Mauri sirdi.

Viens no pēdējo gadu spožākajiem horvātu futbolistiem Ivans Rakitičs neslēpj, ka savu mīļoto pierunājis doties uz randiņu vien pēc kāda divdesmitā vai trīsdesmitā piedāvājuma.

Savu Holivudas filmas cienīgo mīlasstāstu, ko savulaik viņš atklājis blogā “The Players Tribune”, viņš sāk ar vārdiem: “Kāds horvāts iegāja bārā...”

Ivanam toreiz (2011. gadā) bija 21 gads un viņš bija ieradies Seviļā no Vācijas (iepriekš spēlēja Gelzenkirhenes “Schalke 04” rindās), lai pievienotos spēcīgajam Spānijas klubam FC "Sevilla". Pašā vakarā viņš ar brāli Dejanu ieradās Seviļas viesnīcā, kur paēda vakariņas ar futbola kluba pārstāvjiem. Ivanam nākamajā dienā bija paredzēta vien medicīniskā pārbaude un līguma parakstīšana. Viņu pēc vakariņām bija pārņēmis uztraukums, kāpēc viņš nespētu iemigt, tāpēc nolēma brālim piedāvāt aiziet uz viesnīcas bāru iedzert pa glāzei. Nākamie vārdi: “Izdzeram pa dzērienam un tad iesim gulēt,” izmainīja visu viņa turpmāko dzīvi.

Viņš iegāja bārā un ieraudzīja tur strādājošo Rakeli Mauri: “Oho! Viņa ir tik skaista... Man patīk Seviļa,” nodomāja futbolists, tomēr valodas barjera liedza normāli sarunāties ar daiļo viesmīli.

Viņš spēja pateikt vien “Hola!” (Sveiki), bet pārējie komunikācijas mēģinājumi bija angļu, vācu, serbu, itāļu un franču valodās un nebija pārāk sekmīgi. Tas Ivanā ieviesa šaubas, jo sveša zeme, valoda, kultūra tik jaunam puisim varētu radīt kaudzi grūtību. Sēžot bārā, Dejanam piezvanīja kāda cita Eiropas kluba pārstāvis un aicināja doties spēlēt pie viņiem, jo ar spāņu komandu taču neesot vēl parakstīta nekāda oficiāla vienošanās,

Ivans Rakitičs nevēlējās atklāt spēcīgā Eiropas kluba nosaukumu, piebilstot vien to, ka pāreja uz turieni būtu sadzīviski daudz vienkāršāka.

Brālis uzdeva jautājumu, ko darīsi? Ivans atbildēja, ka viņa vārds ir svarīgāks par parakstu uz papīra lapas, ja reiz esmu solījis Seviļas komandas prezidentam, tad arī spēlēšu šajā komandā. Slavenais futbolists parādīja ar roku pāri bāram un teica: "Redzi to viesmīli? Es spēlēšu Seviļas komandā un apprecēšu to sievieti.”

Ivans joprojām bija ļoti uztraucies, tāpēc vakars vēl nebeidzās pēc pirmā dzēriena viesnīcas bārā.

Rakitičs savu vārdu turēja un nākamajā dienā parakstīja līgumu ar FC “Sevilla” un nākamos trīs mēnešus, kamēr meklēja dzīvesvietu, pavadīja šajā pašā viesnīcā. Ivans katru rītu devās uz kafejnīcu, lai iedzertu ikdienišķu kafijas un “Fanta” limonādes devu, bet patiesībā, lai tikai ieraudzītu Rakeli un varētu kaut nedaudz pakomunicēt ar viņu. Ivans nerunāja spāniski, bet Rakele – angliski, tāpēc viņu sarunas nebija diez ko garas un bagātīgas.

Arī pēc izvākšanās no viesnīcas Rakitičs turpināja braukt uz viesnīcu pēc kafijas un patīkamās kompānijas. Katru dienu, kad Rakele nebija darbā, tad futbolists neko nepasūtījis devās prom.

 “Es nezinu, kā to nosaukt, bet līdz ko es ieraudzīju viņu, manī notika kā sprādziens,” atzīstas Ivans. “Nedēļu no nedēļas es mācījos spāņu valodu. Man tā nepadevās, es daudz žestikulēju, bet tas viņu uzjautrināja. Viņa mēdza citēt: es – Džeina, tu – Tarzāns!”

Titulētais pussargs neslēpj, ka viņš dzēris kafiju daudz vairāk nekā gribējis un kādas 20 vai 30 reizes aicinājis savu mūža mīlestību uz randiņu. Rakele ne reizi neatteica, bet pavisam noteikti arī nepiekrita.

Rakele zināja, ar ko Ivans nodarbojas, un tas arī bija iemesls, kāpēc viņa nevēlējas ar viņu satikties: “Tu esi futbolists. Tu nākamgad vari pārcelties uz citu valsti. Piedod, bet, nē!”

foto: REUTERS/SCANPIX
Ivans Rakitičs par saviem panākumiem futbola laukumā savā ziņā var pateikties arī mīļotajai sievietei.

Ivanam ļoti pieķērās Rakeles teiktais un viņš nodomāja, ka varbūt viņa neuzskata, ka viņš ir pietiekami labs futbolists un nākamajā vasarā jau varētu tikt pārdots. Tāpēc viņš darīja visu, lai nostiprinātos spēcīgajā Seviļas komandā. Grūti spriest, vai tā bija sakritība, bet aptuveni septiņus mēnešus pēc pirmās tikšanās, viņa beidzot piekrita doties vakariņās.

2015. gadā Ivans un Rakele apprecējās. Viņu ģimenē aug divi bērni. Futbolista darba ceļi nekur tālu viņus nav aizveduši, jo Ivans līdz 2016. gadam nospēlēja “Sevilla” rindās, kur tagad atkal ir atgriezies, bet pa vidu uzspēlējis arī spāņu superklubā “Barcelona”. Arī panākumi nav iztrūkuši: četri Spānijas čempiontituli, divi Spānijas kausi un viens UEFA Čempionu līgas uzvarētāja tituls (viss ar “Barcelona”), uzvara UEFA Eiropas līgā (ar “Sevilla”) un sudrabs 2018. gada Pasaules kausā Horvātijas izlases sastāvā. Šajos visos panākumos Ivans Rakitičs bija ļoti nozīmīga sastāvdaļa, bet Rakele ir galvenā sastāvdaļa viņa dzīvē.