foto: Alexander Shcherbak/TASS
Strēlniekam rezultatīva spēle CSKA panākumā; uzvar arī "Himki", bet Bertāns paliek tukšā Vienotās līgas spēlē
Latvijas basketbolists Dairis Bertāns.
Basketbols
2021. gada 3. janvāris, 21:53

Strēlniekam rezultatīva spēle CSKA panākumā; uzvar arī "Himki", bet Bertāns paliek tukšā Vienotās līgas spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks svētdien guva 13 punktus Vienotās līgas turnīra tabulas augšgala komandu spēlē, bet Dairis Bertāns punktus neguva abu latviešu pārstāvēto vienību uzvarās.

Maskavas CSKA viesos ar 83:63 (24:21, 22:14, 20:15, 17:13) pieveica "Ņižņij Novgorod", Strēlniekam ar 13 punktiem dalot otra rezultatīvākā spēlētāja laurus komandā.

Viesu rindās Strēlnieks spēlēja 18 minūtes un 58 sekundes, grozā raidīdams visus trīs tālmetienus un divus no trim divpunktu metieniem. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas un četras personiskās piezīmes, komandā trešais labākais lietderības koeficients 12 un dalīts sliktākais +/- rādītājs CSKA rindās viens.

Rezultatīvākais maskaviešu rindās ar 22 punktiem bija Tornike Šengelija, bet 13 punktus sakrāja arī Derans Hiljards.

Mājiniekiem 17 punktus guva Keisijs Šeperds.

CSKA ar deviņām uzvarām 11 spēlēs pakāpās uz otro vietu turnīra tabulā, apsteidzot "Ņižņij Novgorod", kam tagad ir bilance 6-2.

"Lokomotiv-Kubaņ" piekāpās Maskavas apgabala "Himki" komandai ar 91:102 (27:31, 24:23, 23:28, 17:20).

Viesu rindā Bertāns spēlēja piecas minūtes un 20 sekundes, punktus negūstot. Viņš garām raidīja vienīgo tālmetienu, vienu reizi rezultatīvi asistēja, reizi kļūdījās, pa reizei pārkāpa noteikumus un izprovocēja piezīmi pretiniekam, tika pie efektivitātes koeficienta -1 un +/- rādītāja divi.

Timma nebija pieteikumā, jo viņš guvis ceļgala savainojumu.

Rezultatīvākais viesu rindās ar 30 punktiem bija Aleksejs Šveds, kuram arī 12 rezultatīvas piespēles, bet 21 punkts un astoņas atlēkušās bumbas Devinam Bukeram. Mājiniekiem nelīdzēja arī 34 Džordana Krauforda gūtie punkti.

"Himki" ar piecām uzvarām desmit spēlēs ieņem septīto vietu, kamēr "Lokomotiv-Kubaņ" komanda ar bilanci 8-4 ir ceturtajā pozīcijā.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.