foto: LETA
Ābolam vienīgie komandas vārti "Orebro" zaudējumā Zviedrijas hokeja čempionātā
Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols.
Hokejs
2020. gada 28. decembris, 22:33

Ābolam vienīgie komandas vārti "Orebro" zaudējumā Zviedrijas hokeja čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols guva vienīgos vārtus "Orebro" labā Zviedrijas hokeja čempionātā, taču ar to bija par maz uzvarai Šellefteo.

"Orebro" viesos piekāpās "Skelleftea" ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1).

Ābols vārtus guva devītajā minūtē, atklājot rezultātu, taču vēlāk ripa rada ceļu vien viesu vārtos.

Uzbrucējs 18 minūtēs un 54 sekundēs laukumā četrreiz meta pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja 40% iemetienu un maču noslēdza ar +/- rādītāju +1.

Latviešu uzbrucējs šosezon 20 Zviedrijas augstākās līgas (SHL) spēlēs guvis astoņus vārtus un septiņreiz rezultatīvi piespēlējis. Ar 15 punktiem viņš ir piektais rezultatīvākais vienībā, taču diskvalifikācijas dēļ aizvadījis mazāk spēļu par saviem komandas biedriem.

"Orebro" ar 45 punktiem 25 spēlēs Zviedrijas čempionātā ieņem piekto vietu starp 14 klubiem.

Tā kā NHL sezona tika krietni iekavēta, Erebrū hokeja vienība vienojās ar Floridas "Panthers" klubu par 24 gadus vecā Ābola īrēšanu.

Tā kā "Panthers" neizsauca latvieti uz treniņnometni, viņš "Orebro" paliks līdz sezonas beigām.

Iepriekšējo sezonu hokejists pavadīja Ziemeļamerikā, pārsvarā spēlējot Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Springfīldas "Thunderbirds", bet dažās spēlēs pārstāvot arī Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienību Grīnvilas "Swamp Rabbits". 

Pērnā gada maijā Ābols ar "Panthers" noslēdza divu gadu debitanta līgumu. 

2016.gada vasarā Ābolu NHL jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru izvēlējās Vankūveras "Canucks". Ābols NHL vēl nav debitējis.