foto: Zane Bitere/LETA
Noskaidroti 2020. gada Latvijas labākie volejbolisti
Atvars Ozoliņš balsojumā par gada volejbolistu apsteidza savus komandasbiedrus Latvijas izlasē - Hermanu Egleskalnu, Ingaru Ivanovu, Denisu Petrovu un Tomu Švanu.
Citi sporta veidi
2020. gada 28. decembris, 12:47

Noskaidroti 2020. gada Latvijas labākie volejbolisti

Jauns.lv / LETA

Par Latvijas 2020.gada labākajiem volejbolistiem ir atzīti Atvars Ozoliņš un Marta Kamēlija Levinska, pludmales volejbolistu konkurencē uzvarējusi Varvara Brailko un Anete Namiķe, kā arī kļuvuši zināmi labākie citās nominācijās, pirmdien vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Volejbola speciālistu, žurnālistu un līdzjutēju balsojumā piecās nominācijās tika noteikti 2020.gada balvu ieguvēji volejbolā un pludmales volejbolā, bet vēl četras balvas savus īpašniekus atradušas volejbola profesionāļu vērtējumā.

17 dienas par 2020.gada izcilniekiem piecās kategorijās LVF interneta mājaslapā varēja balsot līdzjutēji. Šajā laikā labākos noteica arī žurnālisti un LVF valde. Lielākā vērtība bija līdzjutēju balsojumam (40% rezultāta), kamēr žurnālistu un volejbola profesionāļu ieguldījums tika vērtēts ar 30% galarezultāta.

Gada volejbolista balvu ieguvis Atvars Ozoliņš, kurš balsošanā apsteidza savus komandasbiedrus Latvijas izlasē - Hermanu Egleskalnu, Ingaru Ivanovu, Denisu Petrovu un Tomu Švanu. Ozoliņu pirmajā vietā lika gan līdzjutēji, gan žurnālisti, bet federācija priekšroku deva ilggadējam izlases cēlājam Petrovam.

Ozoliņš kopā ar pārējiem Latvijas vīriešu volejbola izlases spēlētājiem septembra sākumā Latvijas izlases sastāvā izcīnīja vēsturisku ceļazīmi uz 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīru. 22 gadus vecais volejbolists bija Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs kvalifikācijas turnīrā Kiprā un šobrīd pārstāv izlases galvenā trenera Avo Kēla vadīto "Credit24" meistarlīgas klubu "Parnu".

Par gada volejbolisti Elvitas Dolotovas, Kristīnes Kramēnas, Elzas Rekneres un Lienes Šimkuses konkurencē kļuva Marta Kamēlija Levinska. Līdzjutēju balsojumā viņu apsteidza Dolotova, taču ar to nebija pietiekami uzvarai kopumā.

19 gadus vecā Levinska ir Latvijas sieviešu volejbola izlases pēdējo gadu modeļa uzbrukuma līdere. "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) komandas rindās viņa aizvadītajā sezonā kļuva par Latvijas kausa ieguvēju, Baltijas līgas čempioni un līgas vērtīgāko spēlētāju, bet nepabeigtajā Latvijas čempionātā kopā ar komandu pamatturnīrā izcīnīja otro vietu. Šobrīd studē un spēlē volejbolu Arizonas štata universitātē ASV.

Gada volejbola komandas nosaukumu neklātienes cīņā ar trim vīriešu klubiem - "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme", Jēkabpils "Lūši" un "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" - ieguva Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova trenētā RVS/LU. Līdzjutēji un federācijas amatpersonas balsoja par Rīgas klubu, kamēr žurnālisti par labāko atzina "Lūšu" vienību.

RVS/LU komanda pagājušajā sezonā izcīnīja Latvijas kausu, uzvarēja Baltijas līgā un atkārtoti startēja Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa spēlēs.

Par gada pludmales volejbola komandu kļuvis duets Brailko/Namiķe, kas apsteidza tādus pārus kā Kristians Fokerots/Kārlis Ābelītis, Anastasija Kravčenoka/Tīna Laura Graudiņa, Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš. Brailko/Namiķe uzvarēja līdzjutēju un volejbola speciālistu vērtējumā, bet fotofinišs žurnālistu vērtējumā noteica, ka nedaudz labāki bijuši Samoilovs ar Šmēdiņu.

Brailko un Namiķe izcīnīja zelta medaļas Eiropas U-20 čempionātā Brno, ieguva dalītu piekto vietu Eiropas U-22 čempionātā Izmirā, kā arī tika līdz ceturtajai vietai Pasaules tūres vienas zvaigznes turnīrā Ļubļanā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Brailko tika arī gada uzlecošās zvaigznes tituls, kuram nominēts bija arī Fokerots un Latvijas volejbola izlases dalībnieks Renārs Pauls Jansons. Visos trijos vērtējumos, lai arī sīvā konkurencē, par labāko tika atzīta Brailko.

Pludmales volejboliste šogad rādīja teicamu sniegumu aizsardzībā.

LVF attiecīgās jomas speciālistu vērtējumā par gada tiesnesi volejbolā kļuva Iļja Miņins, bet gada volejbola sekretāri - Evita Feldentāle, kamēr pludmales volejbolā laurus plūca tiesnesis Jānis Ivanovs un spēles sekretāre Diāna Veikšāne.

Ierasts, ka gada balvas volejbolā laureātiem pasniedz Latvijas kausa finālā gada nogalē. Šogad vīrusa dēļ Latvijas kausa fināls pārcelts uz janvāra beigām. Tomēr, ja neizdosies janvāra beigās saorganizēt Latvijas kausa finālu, kurā pasniegt balvas, tad LVF sola pasniegt balvas laureātiem līdz janvāra beigām netradicionālākā veidā atbilstoši tā brīža regulējumiem saistībā ar ierobežojumiem.

2019.gadā par gada volejbolistiem kļuva RVS spēlētāja Levinska un Ņižņijnovgorodas ASK sportists Petrovs, bet pludmales volejbolā titulus ieguva Kravčenoka un Točs.

Par gada treneri klasiskajā volejbolā kļuva Uģis Krastiņš, bet pludmales volejbolā - Genadijs Samoilovs.

Tiesnešu kategorijā par gada klasiskā volejbola tiesnesi tika pasludināts Ilgvars Ozoliņš, bet pludmales volejbolā - Egīls Tišanovs.

Gada uzlecošās zvaigznes godu izpelnījās Zigurds Adamovičs no Jēkabpils "Lūšu" vienības, kas tika atzīta par gada labāko komandu. Pludmales volejbolā labākās komandas godu ieguva Kravčenoka ar Graudiņu.