foto: AFP/Scanpix
Daiļslidotāja Kučvaļska cer kvalificēties 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm
Viena no Latvijas vadošajām daiļslidotājām Angelīna Kučvaļska.
Citi sporta veidi
2020. gada 17. decembris, 11:05

Daiļslidotāja Kučvaļska cer kvalificēties 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv / LETA

Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska cer kvalificēties 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, laikrakstam "Diena" atklāja sportiste.

Kučvaļska izcīnīja Latvijai ceļazīmi uz 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, taču olimpiskajā sezonā cīnījās ar traumām un nespēja parādīt savu labāko sniegumu. Latvijas Slidošanas asociācija (LSA) ceļazīmi piešķīra Diānai Ņikitinai, kura pēc olimpiskajām spēlēm nav startējusi un tagad pievērsusies treneres arodam.

Diāna Ņikitina Phjončhanas īsajā programmā

"Esmu priecīga, jo parādīju ļoti labu slidojumu. Apraudājos, jo biju ļoti, ļoti priecīga. Pēc Eiropas čempionāta nebiju apmierināta, jo nenoslidoju ...

gallery icon
155

Šī gada sākumā Eiropas čempionātā Kučvaļska ieņēma 30.vietu īsajā programmā un izvēles programmai nekvalificējās. Sezonas turpinājumā viņai bija devītā un 19.vieta sacensībās attiecīgi Tallinā un Hāgā.

"Pagājušosezon man bija labs sākums, bet, kad sākās 2020.gads, Eiropas čempionātā veicās grūti. Pasaules čempionāts tika atcelts, un pirms tā man bija ļoti laba gatavība, ko es nevarēju parādīt plašākai publikai. Katrā intervijā saku, ka neceru uz kādu konkrētu vietu, jo galvenais ir noslidot savā līmenī un izdarīt visu, kas manos spēkos," laikraksts "Diena" citē 22 gadus vecās sportistes teikto.

Angelīna Kučvaļska pasaules čempionātā Milānā

Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska trešdien Itālijā notiekošā pasaules čempionāta īsajā programmā veica neveiksmīgu slidojumu, kurā piedzīvoja kritienu, un izvēles programma ...

gallery icon
6

Šajā sezonā Kučvaļska starptautiskajās sacensībās nav startējusi, tāpat nav skaidrības par sezonas turpmāko gaitu, jo ir atcelts Eiropas čempionāts. Martā Stokholmā iecerētais pasaules čempionāts vēl nav atcelts.

Kučvaļska prognozē, ka, lai tiktu pie olimpisko spēļu kvotas, pasaules čempionātā jāiekļūst pirmajā divdesmitniekā.

"Galvenais mērķis ir tikt uz olimpiskajām spēlēm. Šobrīd svarīgi ir turēt sevi formā un gatavoties sacensībām, un ceru, ka tās šosezon notiks. Tagad esmu apmēram 40% no savas labākās kondīcijas. Centīšos strādāt, lai uz pasaules čempionātu būtu 100% gatavība. Pēc Pekinas pagaidām tālāk neko neplānoju," stāsta Kučvaļska, kurai šobrīd ir neliels problēmas ar kāju, kas gan netraucējot trenēties un izpildīt treneres prasīto.

Angelina Kučvaļska pasaules čempionātā daiļslidošanā Helsinkos

gallery icon
18

Kučvaļska uzvarējusi piecos no pēdējiem sešiem Latvijas čempionātiem, pie panākuma netiekot vien 2018.gada olimpisko spēļu sezonā, kad nepiedalījās nacionālajās meistarsacīkstēs.

Kučvaļska 2016.gada Eiropas čempionātā Bratislavā parūpējās par pārsteigumu un izcīnīja ceturto vietu. Pēc tam gan tik skaļus panākumus nav izdevies gūt.