foto: AFP/Scanpix
Kurucs uzvarā pār latviešu pārstāvēto "Wizards" gūst piecus punktus; Durents aizvada pirmo spēli "Nets" kreklā
Rodionam Kurucam (pa kreisi) šosezon paredzama smaga cīņa treniņos, laiku tiktu pie minūtēm laukumā.
Basketbols
2020. gada 14. decembris, 11:31

Kurucs uzvarā pār latviešu pārstāvēto "Wizards" gūst piecus punktus; Durents aizvada pirmo spēli "Nets" kreklā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Wašingtonas "Wizards", kuras rindās no latviešiem bija vienīgi Anžejs Pasečņiks, guva piecus punktus, taču iespaidīgu sniegumu laukumā demonstrēja Kevins Durents, viņam aizvadot pirmo maču jaunajā komandā.

"Nets" mājās ar 119:114 (38:20, 30:30, 22:34, 29:30) uzvarēja "Wizards".

Dāvis Bertāns laukumā vēl nedevās, jo iepriekš viņam ieilga vīzas iegūšanas process, bet Pasečņiks nospēlēja sešas minūtes un 30 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, grozā raidot vienu no trim divpunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, kamēr "Wizards" ar viņu laukumā guva par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Tikmēr Kurucs "Nets" komandā laukumā pabija septiņas minūtes un 24 sekundes, to laikā izceļoties ar pieciem punktiem, vienu atlēkušo bumbu un vienu rezultatīvu piespēli. Viņš iemeta vienu no diviem trīspunktu metieniem, kā arī vienīgo divpunktu metienu. Kurucs arī pieļāva vienu kļūdu, bet "Nets" ar latvieti laukumā guva par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Savukārt Durents "Nets" komandā aizvadīja savu pirmo maču. Traumas dēļ basketbolists laukumā nebija devies 552 dienas, taču tas viņam neliedza izcelties ar 15 punktiem, trim atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm.

Durents iepriekš pēdējo reizi laukumā devās 2019.gadā, kad tolaik viņa pārstāvētā vienība Goldensteitas "Warriors" spēkojās NBA finālā. Basketbolists atkārtoti traumēja ahileja cīpslu, kā rezultātā ilgu laiku pavadīja rehabilitācijā.

Otra "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings izcēlās ar 18 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem un četrām piespēlēm bija Rui Hačimura, kamēr Rasels Vestbruks un Bredlijs Bīls šo dueli izlaida.

"Priecājos atgriezties spēlē un sajust ritumu, kas man noteikti dos lielāku pārliecību," pēc pirmās spēles "Nets" rindās pauda Durents. "Tas ir labs solis, kas kalpos par labu atspērienu."

"Sezonas beigās vēlos demonstrēt elites spēlētāja cienīgu sniegumu. Izslēgšanas spēles - tur es vēlos būt savā labākajā formā. Smagi pie tā strādāju."

Tikmēr Teilens Hortons-Takers Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlēs izcēlās ar "double-double", palīdzot savai vienībai "Lakers" uzvarēt Losandželosas klubu savstarpējā duelī.

"Lakers" savā laukumā ar 131:106 (39:29, 31:34, 33:23, 28:20) uzvarēja citu Losandželosas klubu "Clippers".

Hortons-Takers šajā spēlē izcēlās ar 33 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, kas bija pārliecinoši labākais sniegums spēlē. Vēl 25 punktus un sešas atlēkušās bumbas pievienoja Kails Kuzma, kamēr Montrezls Herels iekrāja 19 punktus un 11 atlēkušās bumbas.

"Clippers" komandā Lū Viljamsam 12 punkti, bet Kavai Lenards iemeta par vienu mazāk.

"Lakers" aizvien pārbaudes mačos laukumā nav laidusi Lebronu Džeimsu un Entoniju Deivisu. Tāpat svētdien nespēlēja arī Alekss Karuso un Deniss Šrēders. Tikmēr "Clippers" rindās nebija redzams Redžijs Džeksons un Markuss Moriss seniors.

Citā spēlē Portlendas "Trail Blazers" savā laukumā ar 106:121 (21:30, 30:28, 33:29, 22:34) piekāpās Sakramento "Kings".

Uzvarētāju labā Rišons Holmss un Kails Gajs guva 14 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet par punktu mazāk iemeta Deārons Fokss. Otrā laukuma pusē Harijs Džailzs guva 19 punktus un izcīnīja 13 bumbas zem groziem, kamēr Gerijs Trents juniors pievienoja vēl 17 punktus. Portlendas komandas līderis Damjans Lilards laukumā pavadīja nepilnas 15 minūtes un iemeta trīs punktus.

Tikmēr Čikāgas "Bulls" mājās ar 104:91 (30:31, 23:25, 20:23, 31:12) uzvarēja Hjūstonas "Rockets".

Zeks Lavīns uzvarētāju labā iemeta 23 punktus, izcīnīja deviņas bumbas zem groziem un piecreiz rezultatīvi piespēlēja. 20 punkti un tikpat piespēļu arī Kobijam Vaitam. 

"Rockets" komandā Džons Vols ar 21 punktu bija rezultatīvākais spēlētājs, kamēr Deivids Nvaba izcēlās ar 11 punktiem, bet pa desmit guva Demarkuss Kazinss un Ēriks Gordons. "Rockets" viens no līderiem Džeimss Hārdens aizvien ievēro pašizolāciju.

Pie panākuma mājās tika arī Detroitas "Pistons", kas ar 99:91 (31:20, 21:22, 23:33, 24:16) pieveica Ņujorkas "Knicks".

Seku Dombuja Detroitas komandas uzvaru kaldināja ar 23 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, taču Deriks Rouzs pievienoja 11 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles. "Knicks" rindās Rovans Aleksandrs Barets iemeta 25 punktus, bet 18 punktus guva Džūliuss Rendls, kuram arī sešas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles.

Visbeidzot Atlantas "Hawks" mājās ar 116:107 (36:26, 22:26, 30:30, 28:25) uzvarēja Orlando "Magic".

Trē Jangs Atlantas vienības rindās izcēlās ar 21 punktu un septiņās piespēlēm, Bogdans Bogdanovičs iemeta 18 punktus, bet vēl par vienu mazāk guva Danilo Galināri, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas. "Magic" komandā Markele Fulcs iemeta 21 punktu un sakrāja piecas atlēkušās bumbas, kamēr Nikola Vucevičs izcēlās ar 14 punktiem un 15 bumbām zem groziem.

Jaunā sezona sāksies 22.decembrī.