foto: ZUMAPRESS.com
Līdzās tradicionālajām Ziemassvētku figūriņām Neapoles veikalos ierindojas arī Maradona ar spārniem
Sporta zvaigznes
2020. gada 13. decembris, 18:22

Līdzās tradicionālajām Ziemassvētku figūriņām Neapoles veikalos ierindojas arī Maradona ar spārniem

Jauns.lv

Gaidot Ziemassvētkus un godinot Argentīnas futbolista Djego Maradonas piemiņu, kurš Itālijas klubu "Napoli" aizveda līdz diviem vienīgajiem Itālijas līgas čempionu tituliem, Neapolē izveidotas viņa figūriņas ar enģeļa spārniem, ziņo "The Guardian".

Ik gadu Neapoles iela Via San Gregorio Armeno Ziemassvētku laikā pārtop par vienu no galvenajām pilsētas iepirkšanās vietām. Aizvadītajā nedēļā veikaliņi atkal atsāka savu darbību pēc valdības izsludinātajiem noteikumiem, kas bija ieviesti Covid-19 samazināšanai.

Kā ierasts, mājražotāju veikali papildināti ar jaunām vēsmām, tostarp figūriņu lokā ierindojies mūžībā aizgājušais futbolists Maradona. 

Viņu izveidojis mākslinieks Genijs Divirdžilio. Figūriņu atklāšanā piedalījies arī Djego brālis Hugo, kurš dzīvo Neapolē. "Ar katru dienu neapoliešu mīlestība pret manu brāli parādās arvien vairāk un vairāk. Esmu šeit, lai atbalstītu un palīdzētu amatniekiem, kuriem šobrīd ir grūts laiks," figūriņu atklāšanā norādīja Hugo. 

Izveidota Maradonas figūriņa ar spārniem

gallery icon

Bāra īpašnieks Bruno Siro, kurš arī lepojas ar leģendai veltītu speciālu svētnīcu, paudis: "Man un daudziem citiem Maradona ir kā varonis, kurš Neapolei nekad nav bijis. Viņš saņēma labus piedāvājumus citur, bet tomēr nepameta Neapoli. Tās ir vislabākās atmiņas". Izveidotajā svētnīcas centrā rotē stikla kubs, kurā atrodas Maradonas matu gabals. 

Jau ziņots, ka arī Neapoles stadions turpmāk tiks dēvēts izcilā argentīniešu futbolista vārdā, kurš aizveda klubu līdz diviem vienīgajiem Itālijas līgas čempionu tituliem, piektdien paziņoja Neapoles rātsnama preses dienests.

Pilsētas varas iestādes un Neapoles kluba prezidents jau bija ierosinājis "San Paolo" stadionu pārdēvēt tikai dažas stundas pēc Maradonas nāves 25.novembrī.

Futbola leģenda Djego Maradona (1960-2020)

gallery icon

"Dekrētu parakstīja visa pilsētas dome," teikts pilsētas vadības paziņojumā.

Paziņojumā Maradona ir pasludināts par "visu laiku izcilāko futbolistu, kurš ar savu milzīgo talantu un maģiju laukumā septiņus gadus pagodināja Neapoles klubu, valkājot tā kreklu, dāvājot tam divus Itālijas līgas titulus un citas prestižas trofejas, kā arī apmaiņā saņemot visas pilsētas mūžīgu un beznosacījumu mīlestību".

"Napoli" savās divās mājas spēlēs jau ir godinājis Maradonu, kurš klubā spēlēja no 1984. līdz 1991.gadam.

Argentīnas futbolists mira 25. novembrī. Tiek ziņots, ka bijušajam sportistam apstājusies sirdsdarbība.