foto: AP/Scanpix
Pau Gazols vēlas kopā ar brāli uzspēlēt "Lakers" sastāvā
Pau Gazols (pa labi) gribētu karjeru beigt plecu pie pleca ar brāli spēcīgajā Losandželosas "Lakers" komandā.
Basketbols
2020. gada 10. decembris, 18:05

Pau Gazols vēlas kopā ar brāli uzspēlēt "Lakers" sastāvā

Jauns.lv / LETA

Divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions spānis Pau Gazols labprāt pabeigtu basketbolista karjeru kopā ar brāli Marku Gazolu Losandželosas "Lakers" rindās, trešdien basketbolists teica ASV sporta raidorganizācijai ESPN.

Jau ziņots, ka novembra beigās brīvā aģenta statusā esošais Marks Gasols panāca divu gadu vienošanos par 5,25 miljoniem ASV dolāru (4,33 miljoni eiro) ar NBA čempioni Losandželosas "Lakers".

Šobrīd viņa brālis Pau Gazols aktīvi trenējas, lai atgrieztos NBA un iekļūtu Spānijas olimpiskajā komandā Tokijā.

40 gadus vecais Gazols ir identificējis Losandželosas "Lakers" kā vienu no savu sapņu galamērķiem.

"Tas būtu nozīmīgi un vēsturiski," sarunā ar ESPN sacīja Gazols, kurš 2009. un 2010. gadā kopā ar Kobi Braientu izcīnīja čempiona titulu tieši kopā ar "Lakers". "Es nemelošu. Tas būtu ļoti īpaši, un tagad, kad mans brālis [Marks] ir tur, tas būtu vēl īpašāk. Tomēr šobrīd neesmu tādā stāvoklī, lai nāktu klajā ar savām prasībām. Man uz galda nav desmit piedāvājumi."

Pau nav spēlējis kopš 2019.gada marta, un kopš tā laika viņam ir veiktas divas operācijas, lai labotu kreisās kājas navikulārā kaula stresa lūzumus. Ārsti pirmo reizi atklāja stresa reakciju 2018.gada rudenī, kad Gazols sāka savu trešo sezonu Sanantonio "Spurs".

Gazols un viņa aģents nesen apsprieda treniņnometņu plānus ar dažām NBA komandām, taču pirms iesaistīšanās sarunās Gazols izvēlējās vēl patrenēties. Viņš trenējas Ziemeļkalifornijā, kur dzīvo kopā ar sievu Ketrīnu Makdonelu un viņu trīs mēnešus veco meitu.

"Es vēlos sniegt savu ieguldījumu un justies vajadzīgam," sacīja Gazols. "Ne tikai būt tur. Es tāds neesmu. Gribu to izbaudīt, un spēlētājiem parasti patīk spēlēt."

"Lakers" interese par Gazolu atkalapvienošanos nav skaidra. Gazols kopš operācijas nav spēlējis pieci pret pieci basketbolu. Viņš ir to darījis divi pret divi versijā ar vietējiem spēlētājiem, tostarp bijušo Stenforda Universitātes spēlētāju un NBA komandas darbinieku, kurš starpsezonas pavada Sanfrancisko līča tuvumā, saka pats basketbolists.

Brāļi Gazoli 2008.gadā piedalījās tirgus darījumā, kad Memfisas "Grizzlies" vecāko Gazolu aizmainīja uz "Lakers" pretī saņemot vairāku aktīvu paketi, ieskaitot Marku, kurš toreiz spēlēja Eiropā.

Pau bija mēģinājis pārliecināt "Grizzlies" vadību 2007.gadā draftēt Marku, taču "Lakers" viņu izvēlējās ar 48.numuru, lai notirgotu. Kad septiņus mēnešus vēlāk "Grizzlies" veica darījumu, viens Memfisas vadības komandas loceklis jokojot teica Pau: "Beidzot mēs dabūjām [Marku], paldies, Pau!" atceras vecākais Gazols. "Es teicu: "Nu, es ne gluži tā to biju iedomājies.""

Kamēr Marks bija brīvais aģents, brāļi apspriedās, kur 2019.gada NBA čempions varētu spēlēt.

"Viņam bija vairākas ieinteresētas komandas," Pau saka par brāli. "Visvairāk viņš novērtēja iespēju vēlreiz uzvarēt čempionātā. Spēlēt "Lakers" komandā - tā ir mūža iespēja, un mums tas ir ļoti īpaši - būt pirmajiem brāļiem, kas spēlējuši "Lakers" komandā."

"Būtu neticami, ja tas beigtos ar to, ka es kādā brīdī pievienotos komandai," piebilda Gazols.

Gazols jau iepriekš ir runājis par iespējamu karjeras beigšanu Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētajā "Barcelona" komandā, kur viņš bija zvaigzne pirms ierašanās ASV, taču pastāvīgi apgalvoja, ka labprātāk paliktu NBA.

Tāpat Gazols Spānijas valstsvienībā ir spēlējis četrās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, palīdzot izlasei tikt pie sudraba medaļām 2008. un 2012.gadā un bronzas - 2016.gadā. Gasols bija savainots pagājušajā gadā, kad Spānija izcīnīja Pasaules kausu.

"Spēt spēlēt piecās olimpiskajās spēlēs - tas vienkārši būtu kas ārkārtējs," domā Gazols.

Pēc sportista karjeras beigšanas spānis būtu ieinteresēts strādāt kādā NBA komandā, taču šobrīd viņš vēl nav tam gatavs.

"Es labprāt kādā brīdī atkal gribētu būt NBA spēlētāju sarakstā - un varbūt ne pārāk tālu no šī brīža," saka Spānijas basketbola leģenda.

Pau Gazols 2002.gadā tika atzīts par NBA debitantu. Viņš sešreiz piedalījies "All-Star" mačā, 2008. un 2009.gadā atzīts par Eiropas labāko spēlētāju, 2006.gadā plūcis Pasaules kausa turnīra vērtīgākā spēlētāja laurus, trīsreiz kļuvis par Eiropas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, 2009. un 2015.gadā atzīts par Eiropas meistarsacīkšu vērtīgāko spēlētāju, kā arī divreiz uzvarējis Spānijas čempionātā.